Societat

Festa de Reis

Desacord al Barri Antic per la supressió de la recollida de cartes dels Reis a la plaça de la Vila

Tant l'Associació de Veïns El Portal com l'associació de comerciants Vilacentre han mostrat el seu desacord amb aquesta decisió

Per Berta Ruiz

Els Reis Mags d\'Orient a la plaça de la Vila, en la recollida de cartes de l\'any passat
Els Reis Mags d\'Orient a la plaça de la Vila, en la recollida de cartes de l\'any passat | Lluís Rovira i Barenys

La decisió de l'Associació d'Antics Alumnes de La Salle de fer una única recollida de cartes per la Festa de Reis a la plaça de l'Ajuntament, enguany, no ha deixat tothom satisfet. Des de l'Associació de Veïns El Portal del Barri Antic i l'Associació de comerciants Vilacentre han mostrat el seu “desacord” amb aquesta decisió perquè s'ha suprimit la tradicional recollida de cartes a la plaça de la Vila i la Cavalcada tampoc passarà per cap carrer del barri. Recordem que, enguany, la Festa de Reis presenta importants novetats. La més destacada és que es farà una única recollida de cartes a la plaça de l'Ajuntament, cap a les 20.30 hores. Prèviament, des de les 19.30 hores hi haurà animació a la plaça i xocolatada per fer més amena l'espera. Pel que fa a la Cavalcada, també finalitzarà a l'alçada de la plaça de l'Ajuntament i ja no pujarà cap a la Vila. Tal com va explicar setmanes enrere, el president de l'AAA La Salle –Carles Martí–, "enguany, amb les obres del pont de l'N-340 era inviable que la Cavalcada arribés a la Vila. Ho vam estar parlant amb els socis i vam decidir fer aquests canvis en la recollida de cartes que, si funciona, la idea és seguir-ho fent".

Enguany, es farà una única recollida de cartes a la plaça de l'Ajuntament a partir de les 20.30 hores. Prèviament hi haurà animació a la plaça i una xocolatada

Ignasi Martí: "És un canvi en un espai emblemàtic, en una plaça en la què moltes generacions de cambrilencs han anat a donar les seves cartes als Reis"

Sobre aquesta supressió de la recollida de cartes a la plaça de la Vila, el president de l'Associació de Veïns El Portal del Barri Antic –Ignasi Martí– ha comentat a revistacambrils.cat que, “ens vam posar en contacte amb la Triple, els vam transmetre el nostre desacord amb aquesta decisió i van comprendre perfectament la nostra postura. Sempre hem col·laborat amb ells –tant l'associació de veïns com l'associació comercial Vilacentre– en l'entrega de cartes, des de fa una colla d'anys a la plaça, i estem molt contents amb aquesta bona col·laboració, però aquest canvi d'enguany no el compartim. Tant nosaltres com Vilacentre som dues associacions que fa molts anys que estem treballant pel barri i és lògic que naltros apostem decididament sempre a favor del barri”. De fet, segons Martí, “és un canvi en un espai emblemàtic, en una plaça en la què moltes generacions de cambrilencs han anat a donar les seves cartes als Reis. A més la Cavalcada ni passarà pel barri i ni arribarà pel tema de les obres”. Davant la possibilitat que aquesta opció es consolidi els propers anys, Martí ha comentat que “proposarem fer una reunió amb la Triple per tal de recuperar l'entrega de cartes a la plaça”.

Per altra banda, el president de l'Associació de Veïns El Portal ha volgut deixar ben clar que “no hi ha cap conflicte amb la Triple”, sinó tot el contrari. Martí ha lloat la Festa de Reis i el gran esforç que realitzen centenars de voluntaris per fer-la possible: “nosaltres estem molt satisfets de la festa en sí, del nombre de voluntaris que es mou, de l'esforç descomunal que suposa fer la Cavalcada i de l'entrega de paquets de l'endemà. És un cas excepcional a Catalunya, en un municipi amb aquest volum d'habitants”.

Recordem que l'única recollida de cartes ja té precedents. L'any 1996 també es va fer a la plaça de l'Ajuntament, mentre que l'any següent 1997 es va fer al Palau Municipal d'Esports.


 

Comenta aquest article