Societat

Festa de Reis

Els Heralds reials arriben per mar per anunciar l'arribada dels Reis Mags d'Orient

Els enviats de Ses Majestats van desembarcar a Cambrils, el passat diumenge al migdia

Per Berta Ruiz

Arribada dels heralds reials, el passat diumenge al migdia
Arribada dels heralds reials, el passat diumenge al migdia | Berta Ruiz

Els Heralds de Ses Majestats els Reis Mags d'Orient van desembarcar a Cambrils, el passat diumenge 31 de desembre al migdia, per anunciar la imminent arribada dels Reis Mags d'Orient, el proper divendres 5 de gener. Fidels a la seva cita, els enviats reials van arribar per mar, a l'alçada de les Escales Reials del port, i van saludar tot el públic congregat. Molta canalla i famílies que ja van aprofitar l'ocasió per entregar les primeres cartes i recollir els caramels que duien els Heralds. Abans de començar el recorregut per alguns carrers, els Heralds van adreçar unes paraules al públic congregat per explicar que els Reis ja estan ben a prop de Cambrils i que arribaran per mar el proper divendres a la tarda.

La següent activitat de la Festa de Reis –organitzada per l'Associació d'Antics Alumnes de la Salle i el Departament de Festes de l'Ajuntament– serà demà dimecres 3 de gener. Novament, els heralds de Ses Majestats els Reis Mags d'Orient faran un recorregut pels carrers i places de Cambrils i faran dues recollides de cartes: a partir de les 18.45 hores a la plaça de la Vila i a la plaça de l'església de Sant Pere. 

Cavalcada amb novetats

La gran nit màgica arribarà el divendres 5 de gener. A partir de les 18 hores a les Escales Reials del Mollet del Rec hi haurà animació per fer més entretinguda l’'espera. A les 18:30 hores, –mitja hora abans de l’'horari habitual–, els focs d’'artifici anunciaran l’'arribada de Ses Majestats que, també com a novetat, disposaran d'un nou escenari perquè tothom els pugui veure. En aquest escenari es donarà la benvinguda als Mags i els faran els parlaments. Seguidament, s'’iniciarà la gran cavalcada que seguirà el recorregut habitual i que, enguany, acabarà a la plaça de l'Ajuntament. En aquest punt serà on es farà l'única recollida de cartes. A partir de les 19:30 hores, per amenitzar l'’espera, hi haurà animació a la plaça de l’'Ajuntament i, partir de les 20 hores se celebrarà una xocolatada per a tothom. Els tres Reis –Gaspar, Melcior i Baltasar– arribaran a la plaça de l'’Ajuntament cap a les 20:30 hores aproximadament, on recolliran les cartes i saludaran als xiquets cambrilencs. Cal destacar que Ses Majestats estrenaran tres nous trons de fusta, que són una rèplica dels de les carrosses i que s’'han construït perquè durin molts anys.

El Palau Municipal d'Esports estarà obert de les 22 hores del dia 5 de gener fins a les 1:30 hores perquè els patges puguin preparar el repartiment de regals.

Repartiment de regals el 6 de gener

Com és tradicional a Cambrils des de fa més de 100 anys, el proper dissabte 6 de gener, els Reis d’'Orient repartiran casa per casa els joguets i els regals als xiquets i xiquetes que ho hagin sol·licitat. El repartiment començarà per Barri de l’Eixample, la plaça del Pòsit i les urbanitzacions de Llevant i Ponent.