Esports

El Trofeu Salceda i Castells d'atletisme arriba a la seva cinquantena edició

Per Pere Ferrando

Imatge del darrer cros que es va disputar a la gespa de la riera d'Alforja, el desembre de l'any 2015

Aquest proper diumenge 17 de desembre es disputarà el 50è Trofeu Salceda i Castells. En els darrers anys, aquest trofeu anava lligat a la celebració del cros que es disputava, habitualment, pel circuit de gespa de la riera d'Alforja. Enguany s'ha canviat el format degut a les obres del pont de l'antiga N-340 que inhabiliten aquell espai. L'organització anirà a càrrec del Club Atletisme Cambrils amb el suport de diverses institucions i aportacions d’entitats privades.

Es commemora el 50è aniversari del Trofeu que dóna nom al primer president que va tenir el club, que malauradament ens va deixar fa 6 anys. Per aquest motiu s'ha endegat una iniciativa innovadora: portar les curses a l'estadi d'atletisme. Així, la matinal de curses de resistència es desenvoluparà sobre el sintètic de la pista d'atletisme. A la vegada, les distàncies coincidiran amb les de les proves incloses al reglament i, per tant, els atletes podran aprofitar per a fer marques personals, mínimes per a participar a campionats nacionals de les seves respectives categories i, si s'escau, batre algun que altre rècord.

Aquesta competició aplegarà la participació d'atletes provinents de forces indrets de la geografia catalana, repartits en 18 categories dins les vessants masculina i femenina. Tanmateix, es tornarà a fer coincidir amb la Diada de la Marató de TV3. D'aquesta manera, la competició es constituirà en un element més d'una jornada solidària amb una causa social com és enguany la lluita contra les malalties infeccioses. Al final de la competició oficial es disputarà una cursa Open on els participants disputaran la distància de 1.000 m. Els diners recaptats per les inscripcions es destinaran a aquesta causa.

Comenta aquest article