Cultura, Reus

El Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus celebra l’Any Bertrana

Per Redacció


Cartell de l'Any Bertrana

El Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) prepara, per a aquesta tardor, la celebració de l’Any Bertrana, que commemora els 150 anys del naixement de Prudenci Bertrana i els 125 anys del naixement de la seva filla, Aurora Bertrana. Aquestes dues figures  reflecteixen un enorme ventall d’aspectes de la cultura i la literatura catalanes de les primeres dècades del segle XX.

L’equip del CNL ha preparat diverses activitats didàctiques per treballar Prudenci i Aurora Bertrana en cada aula dels cursos presencials, no només de Reus sinó també de les altres localitats en què hi ha servei, com Cambrils, l’Hospitalet de l’infant i Falset. Aquestes activitats didàctiques, adaptades a cada nivell, tracten des de la biografia d’aquestes dues figures clau, l’entorn en què van viure, anècdotes en temps de la Guerra Civil i l’obra pictòrica de Prudenci Bertrana, fins a la literatura de viatges que va conrear Aurora Bertrana i obres clau de Prudenci Bertrana, com Josafat o Nàufrags.

Aquest treball es materialitzarà en la construcció d’un mural virtual, que es podrà consultar al web del CNL (www.cpnl.cat/reus) el mes de desembre.

Comenta aquest article