Societat

Els Xiquets de Cambrils descarreguen el segon 3 de 7 de la temporada

Per Alejandro Balaguer



3 de 7 dels Xiquets a la diada castellera de la Mare de Déu del Camí
Els Xiquets de Cambrils van actuar el passat diumenge 5 novembre a la IV Trobada de les Colles del Sud que es va celebrar a la plaça de la Vila de Cornudella de Montsant. La diada va comptar amb la presència dels cambrilencs, els Brivalls de Cornudella, els Xiquets de Vila-seca, els Xiquets d'Alcover, els Torraires de Montblanc, els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta, els Castellers de Tortosa i els Castellers de la Il·lusió.

Els de la camisa bordeus van igualar la millor diada des de la refundació, que havien assolit aquest setembre a la diada de la Festa Major del Camí. Van començar la diada amb un 4 de 6 de rodatge. A segona ronda van encarar el segon 3 de 7 de la temporada, que van descarregar amb èxit i solvència. Finalment, amb l'eufòria d'haver aconseguit el gran repte de la diada, van descarregar el 2 de 6 i el 5 de 6 i van cloure la diada amb dos pilars de 4.
Amb aquesta actuació, els Xiquets de Cambrils finalitzen la temporada castellera, exceptuant la seva participació a la cercavila de la Festa Major de la Immaculada. La recuperació dels castells de 7 descarregats després de la refundació, haver aconseguit descarregar el 2 de 6 en 16 ocasions i el fet de no haver caigut a cap castell són algunes de les fites assolides més destacades d'aquest any.

Els Brivalls de Cornudella i els Xiquets de Vila-seca descarreguen el 3 de 7

Els Brivalls de Cornudella van assolir el 3 de 7, el 5 de 6 i el 2 de 6, aquest últim després d'un intent desmuntat. Els Xiquets de Vila-seca van descarregar el 3 de 7 i el 2 de 6 mentre que a la tercera ronda van realitzar un intent de 4 de 7. Els Xiquets d'Alcover van realitzar la seva millor actuació de la temporada descarregant el 5 de 6, el 3 de 6, el 2 de 6 i el pilar de 5. Els Xiqüelos i Xiqüelos del Delta van descarregar el 4 de 6 amb l'agulla, el 4 de 6, el 3 de 6 amb l'agulla i el 3 de 6. A la ronda de pilars van intentar per primera vegada a la seva història el pilar de 5 però es va trencar abans de coronar-lo. Els Torraires de Montblanc van començar la diada descarregant el 2 de 6. A continuació, van realitzar dos intents desmuntats de 4 de 7 i 3 de 7. Finalment, van descarregar el 3 i el 4 de 6 amb l'agulla. Els Castellers de Tortosa van iniciar l'actuació amb un intent de 4 de 6 amb l'agulla. A continuació, van descarregar el 3 de 6 i el 3 de 6 amb l'agulla. Van finalitzar la diada amb intent desmuntat de 4 de 6 amb l'agulla. Els Castellers de la Il·lusió van realitzar diverses estructures de 5 i s'ha de destacar el 3 de 6 amb "acotxaneta" que van descarregar.
S'ha de destacar que la diada va començar amb un pilar de 4 per part de les colles participants i amb el desplegament de diverses pancartes en suport als membres del govern i els líders de les entitats sobiranistes empresonats. També es va fer la lectura d'un manifest i es va cantar Els Segadors.

Gerard Pinyol: "Estem molt orgullosos dels castells que hem fet i valorem molt el fet de no haver caigut aquest any"

El cap de colla dels Xiquets de Cambrils, Gerard Pinyol, va destacar la gran diada que havien fet per acabar la temporada després de tot un any de feina i va afirmar que estaven molt orgullosos dels castells que havien fet, acompanyant el castell de 7 amb un 5 de 6 renovat i amb el 16è 2 de 6 descarregat de l'any. També va mostrar la seva satisfacció pel fet de no haver patit cap caiguda, excepte en l'anecdòtic pilar per Festa Major. Finalment, va afirmar que la cirereta del pastís serà la setmana de la colla, on podran acabar de gaudir després de tot un any d'esforç i il·lusió de la millor manera possible i envoltat de tots els membres de la colla.

Comenta aquest article