Societat

Els Xiquets de Cambrils actuen a la Diada dels Xiquets de Reus a la plaça del Mercadal

Per Alejandro Balaguer



4 de 6 dels Xiquets de Cambrils, el passat diumenge, a la plaça del Mercadal de Reus
Els Xiquets de Cambrils van actuar el passat diumenge 22 d'octubre a la Diada dels Xiquets de Reus a la plaça del Mercadal juntament amb la colla amfitriona, els Castellers de Terrassa i els Castellers d'Altafulla. Els cambrilencs van començar la diada descarregant sense dificultats el 4 de 6 i el 3 de 6 amb l'agulla. A la tercera ronda van assolir el seu 15è 2 de 6 de la temporada. Cal destacar que és la colla del món casteller que més vegades ha descarregat aquest castell durant la temporada. Per finalitzar, van realitzar un pilar de 4.

Per altra banda, els Xiquets de Reus van descarregar un treballat de 5 de 8, el 3 de 8 i el 4 de 8. A la ronda de pilars van carregar el pilar de 6. Van cloure la diada amb 4 pilars de 4. Els Castellers de Terrassa van completar la clàssica de 7, amb el 3 de 8, el 4 de 8 i el 2 de 7. Van finalitzar la diada amb un pilar de 5. Finalment, els Castellers d'Altafulla van assolir el 3 de 6 amb l'agulla, el 3 de 7 i el 2 de 6 i van tancar la diada amb un pilar de 4.

La IV Trobada de les Colles del Sud tancarà la temporada dels Xiquets de Cambrils

La propera diada pels de la camisa bordeus serà la IV Trobada de les Colles del Sud que se celebrarà a Cornudella de Montsant el proper diumenge 5 de novembre a les 11 hores. La diada també comptarà amb la presència dels Brivalls de Cornudella, els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta, els Castellers de Tortosa, els Xiquets d'Alcover, els Xiquets de Vila-seca i els Torraires de Montblanc. Aquesta trobada servirà per tancar la temporada dels Xiquets de Cambrils.

Gerard Pinyol: "Els efectius als assajos i la gent que arrosseguem a la Trobada seran claus per decidir quins castells portarem"

El cap de colla dels Xiquets de Cambrils, Gerard Pinyol, va afirmar que esperaven aquesta diada amb molta il·lusió degut a que es tractava d'una diada amb quatre colles de nivell. D'aquesta manera, la seva intenció era portar el millor de la seva gamma de castells i fer una diada de màxims a la ciutat dels seus padrins. Tot i haver aconseguir portar el 2 de 6 a Reus per primera vegada des de la refundació, va lamentar que "el regust de boca que et deixa haver actuat a la plaça és que ens vam quedar amb ganes de més i que ens hagués agradat oferir els nostres millors castells". Malauradament, diverses circumstàncies i la falta d'efectius no van permetre fer castells com el 5 de 6 o el 3 de 7. Tot i això, va afirmar que "des de la colla no perdem la il·lusió de seguir treballant per poder donar el millor de nosaltres en diades futures en una plaça on hem patit molt i on hem treballat com mai per fer-hi els nostres castells".
Finalment, va remarcar que encara els queden dues setmanes d'assaig i la Trobada de Colles del Sud a Cornudella, on els efectius als assajos i la gent que arrosseguin a la diada seran claus per decidir quins castells portaran a plaça.

Comenta aquest article