Cultura

Bona música, gastronomia i bon ambient a la tercera edició de Jazz al Parc & Fideujazz

Per Ignasi Martí, Berta Ruiz

Concert de Johnny Big Stones & Sweet Marta, diumenge al migdia

El parc del Pescador va acollir, aquest passat diumenge, la tercera edició de Jazz al Parc & Fideujazz, emmarcada en la 9a Mostra Internacional de Jazz i Blues que organitza La Mar de Jazz Cambrils. Com en les edicions anteriors, la de diumenge va ser una jornada festiva en la què la música –quatre actuacions gratuïtes–, la gastronomia i el bon ambient van ser els principals protagonistes. A més, l'excel·lent temperatura i el dia de ple sol va acompanyar durant tota la jornada. Cap al migdia va començar la música de la mà del duet barceloní de blues i jazz tradicional Johnny Big Stone & Sweet Marta. Un nombrós públic es va anar aplegant al parc per escoltar la música i degustar el vermut o els refrescos que se servien a la barra de bar instal·lada. Ja cap al migdia va ser el torn del grup Dr.Go que interpreta en clau de blues i jazz les cançons més conegudes de Led Zeppelin. Durant el migdia, es van servir fideus rossos.
A la tarda van haver dues actuacions musicals més: amb el quartet basco-català De Diego Brothers i el country-rock d’arrel dels Ted Z & The Wranglers, procedents de Califòrnia i de gira per Europa.

Big Yuyu enceta el Festival de Jazz i Blues

Per altra banda, el divendres dia 6 a la sala M'Art, tenia lloc la primera actuació del Festival de Jazz i Blues de Cambrils, a càrrec dels mallorquins Big Yuyu, una veterana banda de blues amb un clàssic "power trio". El grup creat el 2006, s’ha convertit en un referent estatal del blues i uns dels millors ambaixadors a països com Holanda, Alemanya, Gran Bretanya i Bèlgica, on viatgen sovint. El públic va gaudir amb la genialitat d’una banda formada per Esteve Huguet (bateria), Jordi Alvàrez (guitarra i veu) i Juan Amaro (baix). No era la primera vegada que actuaven a Cambrils, municipi on Jordi Alvarez manté vincles. 

La següent cita de la Mostra Internacional de Jazz i Blues serà aquest proper divendres 13 d'octubre, a les 23 hores a La Boheme, amb el grup canadenc Blue Moon Marquee.

Públic assistent a les sessions musicals del migdia

Es van cuinar uns fideus rossos

Concert de Big Yuyu a la sala M'Art, el passat divendres a la nit

Comenta aquest article