Cultura

La històrica agrupació coral, Orfeó Laudate, actua a l'Ermita de la Mare de Déu del Camí

Per Josep Maria Ferrando

Concert de l'Orfeó Laudate a l'Ermita de la Mare de Déu del Camí

Dissabte al vespre, l’Ermita de la Mare de Déu del Camí va acollir un extraordinari concert de l’Orfeó Laudate. Una històrica agrupació coral que enguany celebra el seu 75è aniversari. Sota la magistral direcció David Malet, l’acompanyament a l’orgue de Jonatan Carbó i la participació de quatre veus solistes: la soprano Irene Mas, la mezzosoprano Helena Ressureiçâo, el tenor Albert Vilas Boas i el baríton Josep Ramon Cleves, l’Orfeó Laudate va demostrar el virtuosisme i l’alt nivell tècnic que donen els anys, oferint al públic assistent el programa que han preparat per aquest aniversari –dues obres absolutament sublims i impressionants– l’Stabat Mater en sol menor, op. 138 de Joseph Gabriel Rheinberger i la Missa en Re Major op. 86 per a cor i orgue de Antonín Devorà.

L’Orfeó Laudate va ser fundat l’any 1942 pel mestre Àngel Colomer i del Romero. Han fer nombrós concerts per tot Catalunya, Espanya, Europa i EE.UU., i a llarg de la seva dilatada història han interpretat les obres cabdals de la musica per a cor. L’any 1992 en motiu del seu 50è van rebre el Premi d’Honor de la Generalitat per la intensa divulgació cultural du a terme.
Aquest concert s’emmarca dintre del Cicle de Concerts de Tardor, organitzats per la Coral Verge del Camí i l’Ajuntament de Cambrils.

Comenta aquest article