Informació general

Unes 500 persones se concentren davant l'Ajuntament amb crits de "hem votat" i "independència"

Per Josep Maria Ferrando

Concentració davant de l'Ajuntament, ahir a la nit

Unes 500 persones es van concentrar davant l'Ajuntament, ahir a quarts de 10 de la nit, fent cas a la crida que s'havia fet a través de les xarxes socials. La concentració es va fer per reivindicar la feina feta durant tota la jornada i, abans de la tanda de parlaments, la gent va cridar ben fort "hem votat" i "independència".
El coordinador de l'ANC Cambrils, Albert Oller, va fer una tanda d'agraïments a tot el que havia fet la gent des de la cinc del matí, voluntaris, ajuntament, mossos i policia local, Parlament i Generalitat i a tota la gent que s'havia mobilitzat per votar.
A continuació va ser el regidor de l'ADC, Ivan Sanz, que va donar les gràcies a la gent "perquè avui heu fet història, perquè avui hem demostrat el que és la democràcia, avui hem lluitat amb un somriure i una paperera contra les porres i les boles de goma i això en fa diferents. Això ens fa un poble lliure que està capacitat per decidir el seu futur. Hem quedat molt impactats pel que ha passat a altres llocs, així no podem seguir, amb un govern espanyol hereu del franquisme, el govern més corrupte d’Europa"

A continuació va ser la regidora de l'NMC, Cinta Ballester, que va dir que se sentia tremendament emocionada i tremendament contenta de ser cambrilenca, "us estimo molt a tots i em sento molt orgullosa, i hem de seguir lluitant perquè hem de ser lliures, ens ho mereixem”.

La regidora del PDeCAT, Mercè Dalmau va manifestar que “avui tots defensàvem que la gent es pogués expressar. El que són importants són dies com avui, on la gent ha sortit al carrer, s’han involucrat, tinguem clar que els únics que hem defensat anar a votar hem estat els del sí. I tot això va molt més enllà dels partits i dels govern, va de la democràcia, va de les persones, va del respecte, i sobre tot va de la dignitat, la dignitat que avui ens l’han volgut trepitjar, però no han pogut”.

L'alcaldessa, Camí Mendoza, va començar fent un recordatori de "totes les persones que han estat ferides i agredides per les forces de seguretat espanyol. I en segon lloc dir ben alt que ho hem fet, hem votat, perquè un govern elegit democràticament va dir que un dia votaríem i ho hem fet. Catalunya tirarà endavant perquè te un govern que promet coses i les fa."

Després d'aquestes intervencions es va fer un torn obert per a que la gent pogués expressar-se i així ho van fer cinc persones que van expressar les seves emocions i el que ha significat per tots ells participar en aquest dia històric. Amb el cant dels Segadors es va cloure la concentració.

Comenta aquest article