Cultura

El grup de teatre Xerinola presenta un cicle de teatre per inaugurar l’any del 25è aniversari

Per Èlia Bellmunt

Representació d’Estricta vigilància dins els actes de la Fira
El grup de teatre Xerinola no representarà enguany els tradicionals Pastorets. Aquesta decisió respon al fet que l’any vinent, 2003, aquest grup celebra el seu 25è aniversari. Per tal de tancar un any de celebracions es prepara una edició especial dels Pastorets per a l’any vinent, fent un descans enguany per agafar energies. I és que per tal de celebrar l’efemèride s’espera poder donar un paper, per petit que sigui, a tots els membres de Xerinola, actuals o no, en aquesta representació especial.

Els “12 mesos Xerinola” s’inicien amb un cicle de teatre aquest Nadal. Aquest cicle consisteix en la representació d’una obra de teatre cada dissabte a la nit al teatre del col·legi La Salle. L’agenda de les representacions és la següent: dissabte 21 de desembre Estricta vigilància, una obra seriosa estrenada per la Fira; el diumenge 29 de desembre El malalt imaginari; el 4 de gener Draps bruts, que es presenta per última vegada a Cambrils, estrenada per la Fira de l’any passat i que va suposar un canvi dràstic de registre de la companyia, de vodevil a seriós, i l’11 de gener Amor plural, una obra humorística molt moderna estrenada per la Mare de Déu del Camí. El malalt imaginari es representa en diumenge, a la tarda, perquè aquesta és una obra dirigida al públic infantil i interpretada pels més petits de la companyia, els Xerinolets. Aquesta obra és una adaptació de l’obra de Molière estrenada durant el cicle de teatre infantil per un grup de Xerinolets dirigit per Arnau Colom. El preu de l’entrada per a cada obra és de 5 euros per als adults i 3 euros per als nens. Per a aquells que tinguin previst assistir al conjunt del cicle es preveu un abonament de 15 euros.

Al llarg d’aquest any es durà a terme una activitat mensual. Obertes al públic en general, aquestes activitats consisteixen en seminaris, conferències, tallers o representacions d’obres per part de companyies de fora. El febrer, un altre grup de Xerinolets dirigit per Josep Maria Pallisé estrenarà Estrella Delta. Per la Fira s’estrenarà una obra de caràcter còmic, Mals d’amor d’una gata francesa, i durant l’estiu es preveu experimentar amb obres itinerants. El setembre, es farà una trobada de tots aquells que han estat i són membres de la companyia, una exposició i la presentació de la pàgina web. Les convivències dels actuals membres de Xerinola es reserven per a l’octubre. Culminarà el 25è aniversari la representació dels Pastorets el Nadal de 2003.

Segons Rosa Sarrà, directora del grup de teatre Xerinola, la condensació d’una obra setmanal durant el cicle de teatre és més complicat per a ella que no pas per als actors perquè cal assajar cada setmana simultàniament quatre obres. I és que són pocs aquells que repeteixen actuació i no n’hi ha cap que participi en totes les obres del cicle. La companyia compta amb un grup estable d’uns 20 membres, més una altra vintena de Xerinolets i també col·laboradors puntuals per a obres com ara els Pastorets. A més a més, com són obres que ja s’han representat força vegades, ja es tenen per la mà, “no és el mateix que preparar quatre obres de nou”. Cadascuna de les obres té la seva escenografia pròpia, que només cal adaptar a l’escenari en què es representa. El vestuari s’elabora específicament per a cada obra.

Puntualment aniran apareixent els fulletons informatius amb la programació de les activitats trimestrals.

Comenta aquest article