Esports

Joan Oriol fitxa per l'Atromitos, un equip de la primera divisió grega

Per Patrícia Muñoz

Fitxatge de Joan Oriol anunciat per la web de l'Atromitos


Joan Oriol ha fitxat per l’Atromitos d’Atenes, un equip de primera divisió grega, per les properes dues temporades. El defensa cambrilenc ha anunciat fa pocs dies el seu fitxatge com a lateral esquerre a través de les seves xarxes socials, després d’haver abandonat el RCD Mallorca –amb qui ha jugat dues temporades-. Oriol va abandonar el club balear per una manca d'acord en la renovació. "Com que jo no firmava la renovació -per temes contractuals- em van tenir apartat del joc tres mesos i mig, fins que va arribar un nou míster que sí va voler confiar en mi i em va posar altre cop dins l'onze titular. Però el club no hi estava d'acord. Quan es va acabar el contracte amb el Mallorca, ja era lliure per fitxar per un altre club", ha explicat Oriol a revistacambrils.cat.

El debut d'Oriol vestint la samarreta blava de l'Atromitos va ser dissabte: un amistós contra un altre equip grec, tot i que Oriol ja havia assistit a diverses sessions d'entrenament amb els de l'austríac Damir Canadi -el tècnic-.

Millors contractes a l'estranger

Oriol ha afirmat que l'Atromitos "és un dels millors equips de Grècia, i sempre ha competit a l'Europa League.
Tenia ofertes d'equips de primera divisió d'altres països, com ara Israel, Turquia o Kazakhstan, però jo, a banda de les condicions econòmiques -que en aquests països són molt millors-, valoro també l'equip i la qualitat de vida. Atenes és una ciutat molt gran, metropolita, i quan em van oferir jugar a l'Atromitos no m'ho vaig rumiar".
La intenció inicial d'Oriol era quedar-se a la segona divisió espanyola -i, d'ofertes, en tenia-, però, segons ell, "a Espanya no és com abans, i costa molt trobar un bon contracte. Hi ha millors ofertes laborals a l'estranger". El fitxatge d'Oriol ha estat anunciat in extremis, doncs el mercat de fitxatges de futbolistes de cara a aquesta temporada finalitzava el passat divendres. "De fet, però, hi havia interès per part de l'Atromitos des de feia mesos, però estàvem a l'espera que marxés el lateral esquerra titular".

L'Atromitos, vuitè en la Superlliga grega

L’Atromitos, a dia d’avui, va setè en la classificació. Ha empatat en les dues jornades que s’han disputat, de moment, en la Superlliga grega. La temporada passada, l’Atromitos va finalitzar en la vuitena posició (sent el campió de Lliga l’Olympiacos, el subcampió el PAOK Salònica i, el tercer, el Panathinaikos).
Al llarg de la la seva trajectòria professional, Oriol ha vestit les samarretes del Vila-real i de l’Osasuna –entre d’altres-, a nivell nacional, i del Blackpool (Anglaterra) i del FC Rapid Bucuresti (Romania), en el panorama internacional.

Comenta aquest article