Informació general

Jordi Savall, “Met”, repeteix com a cap de llista d’ERC “Entrem a governar i a lluitar per l’alcaldia”

Per Lluís Rovira i Barenys

Apel·les Carod Rovira i Jordi Savall "Met"
L’assemblea de militants d’ERC de Cambrils va nomenar, el passat 6 de novembre, Jordi Savall, “Met”, com a cap de llista per a les properes eleccions municipals. Savall va ser l’únic candidat que es va presentar per encapçalar la llista a les properes eleccions. El president local d’ERC, Apel·les Carod, va destacar les principals virtuts del candidat republicà, en la roda de premsa de presentació de l’alcaldable, “Jordi Savall s’ha estrenat com a regidor aquesta legislatura i ha sabut espavilar-se en un Ajuntament que ha estat molt marcat per les dretes i les esquerres. Ha fet un bon paper i és un bon candidat”.

Entrar al govern

Jordi Savall, “Met”, ha valorat, a l’hora de tornar-se a presentar com a cap de llista, la confiança que li ha manifestat tota la militància, “se m’ha valorat la feina que he fet a l’Ajuntament”. L’alcaldable d’ERC va expressar clarament la seva intenció de formar part del proper govern municipal cambrilenc, “entrem a governar i a lluitar per l’alcaldia”. Savall també va voler deixar clar que la valoració que fa ERC sobre els possibles pactes dependrà de les persones que formin part de les diferents candidatures. Apel·les Carod va ratificar aquesta postura, “més que els partits mirarem les persones. Abans que tot hem de saber la gent que va a les llistes dels diferents partits que es presentin”. Ara bé, com ja han repetit en moltes ocasions, ERC també va deixar clar en aquesta ocasió que no pactaran amb el PP. Savall va remarcar el desig de poder estar a l’equip de govern per poder treballar pel poble, “volem marcar la manera d’actuar dins un possible pacte electoral i si en un any de legislatura no es complissin els acords establerts marxaríem de l’equip de govern”.

Fins a quatre regidors

Apel·les Carod considera que ERC obtindrà segur un segon regidor a la propera legislatura, “ara anem per assegurar el tercer i creiem que podem arribar a tenir fins a quatre regidors”. Carod va defensar l’honestedat de la gent que va a les llistes d’ERC, “la gent d’ERC anem amb la cara ben alta. Nosaltres anirem a lluitar pels interesos de la població. La lluita d’ERC per anar a les eleccions no és una lluita d’interessos, és una lluita de servei. Un servei que al mateix temps que fem per Cambrils, el fem per Catalunya, pels Països Catalans i per Europa”. El president d’ERC també va destacar que la gent que formarà la llista d’ERC serà d’una mitjana d’edat jove, però amb l’aportació de gent amb experiència de molts anys de militància, “serà una llista molt equilibrada amb un 50% d’homes i un 50% de dones, i hi haurà gent de tots els sectors”. Ara per ara ERC, com a partit, viu un moment dolç amb expectatives importants de creixement. Un punt d’inflexió d’aquesta situació es va produir arran de la publicació de l’article al diari ABC en el qual s’explicaven els contactes del secretari general d’ERC amb dirigents d’ETA. Segons Apel·les Carod, “ni el millor dissenyador de campanyes la podia haver pensat millor. Arran d’això hem tingut un increment de militants important, tant a nivell nacional com local i ens hem obert cap a sectors ben dispars i diversos. Ens hem adonat que la gent, quan li parles clar, t’entèn”. Actualment ERC té uns 60 militants a Cambrils i al voltant de 1.000 simpatitzants, segons va manifestar el president local d’ERC. Carod també va dedicar unes paraules als partits i formacions electorals que es presenten a les municiapls i que tenen caire independent, “Cambrils deu ser una de les ciutats que té més partits independents. Crec que no hauria de ser així. Ja existeixen prou partits amb identitat pròpia per recollir totes les opcions”.

§ Alcaldable per segona vegada§

Jordi Savall encapçalarà la propera llista electoral d’ERC després que ja la va liderar en les eleccions de l’any 1999. En els anteriors comicis, ERC havia anat canviant de candidat en cada ocasió. Savall considera que ja era hora que algun candidat d’ERC repetís com a cap de llista. El president local d’ERC, per la seva banda, va manifestar que els càrrecs de representació no tenen per què esgotar-se en una sola legislatura.

Comenta aquest article