Informació general

El govern aprova una modificació de crèdit per iniciar les obres de l’avinguda de Charles Darwin

Per Cristina Sierra

Imatge d'arxiu de l'avinguda de Charles Darwin

La sessió plenària de caràcter extraordinari que es va celebrar el passat divendres va aprovar una modificació de crèdit per impulsar diferents obres de millora i plans d’ocupació. El regidor d’Hisenda, Jaume Gila, va explicar que l’import de la modificació era de 1.367.269 euros que han estat finançats amb el romanent de tresoreria per a despeses generals. Segons el regidor, amb el superàvit de la liquidació de 2016 s’ha amortitzat obligatòriament 3.813.969 euros del deute, i aquesta reducció ha donat llibertat al govern per a poder finançar despeses que tenien previstes per dur a terme aquest any.

La disminució d’aquest endeutament generarà un estalvi aproximat de 642.000 euros per a l’exercici de l’any 2018, un import que es podrà destinar a altres despeses el proper any. L’import estimat de reducció total per a pressupostos successius del 2019 al 2023 serà de 3.042.000 euros aproximadament.

Impulsar l’avinguda de Charles Darwin

Entre les despeses derivades d’aquesta modificació de crèdit destaca la partida de 700.000 euros per impulsar l’avinguda de Charles Darwin, que amb aquest import ja comptarà amb el 100% del finançament, que es completa amb una altra partida municipal i la subvenció de la Diputació de Tarragona. L’àmbit d’actuació d’aquest projecte és el marge dret de la Riera d’Alforja, des de la font del Mil·lenari fins a la futura estació del tren, limitant al nord amb l’autopista AP7, a l’oest amb el Parc del Pinaret i a l’est amb la riera d’Alforja.

Els treballs suposaran la renovació total de la urbanització i consistiran principalment en demolicions, moviment de terres, pavimentació, millora de la senyalització i clavegueram, renovació de la instal·lació de l’enllumenat públic i dels serveis soterrats d’energia elèctrica, a més de la instal·lació de mobiliari urbà i jardineria. L’avinguda tindrà una zona enjardinada, dos carrils de circulació rodada, una franja d’aparcament en línia, una  zona enjardinada amb arbustos, un carril bici, una vorera de quatre metres d’amplada i un tercer espai enjardinat fins a la tanca del Parc del Pinaret.  

Arranjament de la Torre del Port

Dins d’aquesta partida també s’ha pressupostat la rehabilitació de la Torre del Port. Per poder-la dur a terme, el consistori ha sol·licitat l’ajuda del Ministeri de Foment a través de l’1,5% cultural, un programa que finança una part de les obres de restauració de monuments significatius. Gila va apuntar que l’ajuntament ha d’aportar un mínim del 25% de la despesa per a poder optar a la subvenció i que el ministeri pot subvencionar un 75% o menys de l’actuació. El consistori ja compta amb 20.000 euros de l’import estimat per a fer les obres amb les que se solucionaran les goteres i les humitats, el canvi dels finestrals i el revestiment exterior.

Una altra despesa destacada serà la construcció del pas del Regueral, pressupostada amb 138.158 euros. Aquest pas per vehicles i vianants donarà continuïtat al tram que connecta els carrers de Monestir de Scala Dei i de Cristòfor Colom, que actualment estan dividits per aquest barranc.

També es preveu destinar 33.000 euros pel projecte de l’avinguda de l’Esport; 42.500 euros per a millorar l’enllumenat del Parc del Pescador; 8.601,45 euros per a reparar la vorera de l’avinguda de la Llosa; 25.0000 euros per fer millores a la Biblioteca Pública Municipal, i 10.4260 euros que es destinaran a maquinària del Patronat de Turisme, entre altres accions.

Plans d’ocupació

Per altra banda, s’han pressupostat 185.000 euros per a impulsar els primers plans d’ocupació finançats pel consistori, que es presentaran en les properes setmanes i suposaran la contractació d’entre 18 i 20 persones.També es destinaran 25.000 euros a la regidoria de Benestar Social per a la compra de llibres i material escolar i atorgar subvencions socials.

El punt es va aprovar amb els vots de l’equip de govern, tres vots en contra dels regidors de l’AdC i Ciutadans i les abstencions dels regidors del PP, l’NMC i la regidora no adscrita, Encarni Bello.

Comenta aquest article