Informació general

Xavier Martí, cap de llista de la PLIC: "Em motiva el projecte i la forma amb què es vol treballar des de la PLIC"

Per Lluís Rovira i Barenys

Aquesta serà la tercera vegada que Xavier Martí va a les llistes de cara a les eleccions municipals i la primera que ho farà com a cap de llista. Les dues anteriors ocasions, que corresponen a les eleccions de l'any 1999 i 1995, ho va fer com a número tres dins les llistes del PP, havent estat elegit regidor en les dues ocasions.

Cinc dies després de presentar-se públicament, la PLIC anunciava el seu candidat a l'alcaldia per a les properes eleccions municipals. Com ja es preveia, Xavier Marti, l'actual regidor de Turisme, encapçalarà la llista d'aquest partit independent. Martí va demanar, fa unes setmanes, la baixa del PP després de l'enfrontament que va tenir amb la direcció local, "en aquests moments he deixat de pertànyer al PP per una sèrie de discrepàncies que hi va haver dintre de la junta. Hi havia idees diferents, per la qual cosa havia de sortir del partit", va manifestar Martí. D'una banda està il·lusionat per encapçalar la proposta de la PLIC, tot i que reconeix que aquesta "és la opció més difícil que tenia, ja que dins el PP estava ben posicionat, tenia el meu número, estava al Consell Comarcal i tenia una projecció política".

Forma de treballar

Martí considera que tant el programa com la forma de treballar de la PLIC són els que més s'adeqüen a la seva manera de veure la política, "em motiva el projecte i la forma amb què es vol treballar des de la PLIC. És una forma bastant oberta, amb molta participació, i això sempre m'ha agradat. Una cosa que sempre s'ha pogut veure durant la meva trajectòria política és que he estat una persona oberta. M'agrada parlar amb la gent, ja que això et permet conèixer les inquietuds de la pròpia població, el programa que porta la PLIC s'adequa a això".

§ Plataforma Independent Cambrilenca, la nova proposta electoral Julió Pérez Sancho, president de la PLIC. “No som conformistes”§

“Estem fent història”. Aquestes van ser les primeres paraules que va pronunciar Julio Pérez Sancho, president de la Plataforma Independent Cambrilenca (PLIC), davant la premsa el dia de la presentació del nou partit, el passat 14 de novembre. Tot seguit Julio Pérez va justificar l’aparició d’aquesta nova formació política dins el panorama electoral cambrilenc: “la gent del PLIC no som conformistes. Hem volgut crear una oferta política nova, exclusivament municipalista i local que permeti canviar les veus del carrer que parlen de brutícia als carrers, d’abandonament de les zones verdes, de falta d’espais de reunió, de la manca d’una política adreçada als joves i a la gent gran, d’inseguretat i de manca de suport a l’esport. Hi ha una pèrdua de les arrels i una pèrdua de la dignitat política”.

Partit polític

La PLIC s’ha constituït com un partit polític i no com una plataforma electoral. És per això que no li cal recollir signatures per presentar candidatura als propers comicis. Segons Julio Pérez, “tots els tràmits s’han fet des de la junta directiva. No hem tingut ajuda externa. També volem precisar que no volem afiliar-nos a organitzacions externes. Som municipalistes i la nostra intenció és només treballar per Cambrils”. El president de la nova formació també va explicar que la PLIC és un partit d’acció continuada, “només l’assemblea general la pot extingir”, va precisar.

Taules de treball

La PLIC ha constituït un seguit de taules de treball que coincideixen bàsicament amb les comissions municipals de l’Ajuntament. Segons Julio Pérez, aquestes taules de treball estan integrades per molta gent de la població, “gent que no es vol implicar directament en el partit, però pot aportar les seves opinions. Totes aquestes taules de treball estan obertes, menys la de seguretat ciutadana, que la integren cinc professionals relacionats amb la seguretat”. Julio Pérez també va fer públiques les fites que s’han marcat, esperen arribar als 200 afiliats i als 2.000 votants, però com ell mateix va dir, fa falta temps perquè això sigui possible. El president de la PLIC considera, a més, que a Cambrils hi ha lloc per a dos partits independents “i per a molts més. Nosaltres hem vingut a crear, no a destruir. Quant a la possibilitat de futurs pactes, Pérez va ser prou clar, “nosaltres som amics de tots els partits polítics. Estarem al costat dels projectes comuns, dels programes que parlin de Cambrils”.

§ La junta directiva de la PLIC§

La junta directiva la composen 12 persones i està organitzada en diferents comissions de consell. En la junta també hi està representada la Plataforma Jove de la PLIC. Els components de la junta i els seus càrrecs són:

President: Julio Pérez Sancho
Vicepresident: Ricard Pujals Fosch
Secretari: Blai Rocamora Francisco
Tresorera: M. Rosario García Fernández
Assessora legal: Montserrat Solé Martí
Vocals: Salvador Franch Olivé, Xavier Martí Rom, Magdalena Piqué Pàmies, Àngels García Fernández, Crescencio Sánchez Sobrino, Jordi Gavaldà Hernando i David Diego Antolín

Comenta aquest article