Informació general

Unes 16.000 persones es manifesten a Cambrils contra el terrorisme

Per Cristina Sierra

Aspecte de marxa contra el terrorisme al port de Cambrils, avui al vespre

Cambrils ha viscut avui la manifestació més multitudinària de la seva història per a mostrar el seu rebuig contra el terrorisme. Més de 16.000 persones, segons fonts oficials, han recorregut el passeig marítim del municipi, des de la rotonda de la vela situada davant el Patronat de Turisme fins al Club Nàutic, lloc on es va produir l’atac jihadista la matinada del passat divendres 18 d’agost.

Els cossos de seguretat i d’emergències han encapçalat la comitiva que ha sortit a les 8 del vespre amb el cartell #TotsSomCambrils, frase que no han deixat de cridar els assistents (que també duien adhesius amb el lema) durant tot el recorregut. En un segon bloc hi anaven tots els representants polítics i autoritats que han volgut acompanyar a l’alcaldessa i als regidors i regidores del consistori, entre ells, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell; el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras; el conseller de Justícia, Carles Mundó; el conseller d’Empresa, Santi Vila i el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris.

Àmplia representació política


L’acte també ha comptat amb la presència del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez; la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat; el diputat d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián; el diputat d'En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènech; el delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i el subdelegat del Govern espanyol a Tarragona, Jordi Sierra.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; el president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud, i els alcaldes de Lleida, Àngel Ros; Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i Salou, Enric Granados, i altres representants polítics i d’institucions de poblacions veïnes, com l’Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, també han participat en aquesta marxa solidària a favor de la pau i en contra el terrorisme.

En un tercer bloc hi anaven tots els cambrilencs i cambrilenques, turistes i diferents representants de les religions que tenen seu a Cambrils i municipis de la demarcació com l’Associació Islàmica de Valls.

Aplaudiments als cossos de seguretat i d’emergència i crits de “No tinc por”

El moment més emotiu de la marxa solidària s’ha viscut quan ha arribat al Club Nàutic, entre els aplaudiments i crits de “No tinc por” de la gent que omplia aquesta zona zero de l’atac terrorista. Els cossos de seguretat i d’emergències i les autoritats han fet una ofrena de flors plena de sentiment.

Acte seguit, ha estat el torn de les entitats i associacions cambrilenques, que també han volgut mostrar el seu rebuig a la violència dipositant flors i espelmes. Els Xiquets de Cambrils, La Colla Gegantera Tota l’Endenga, la Penya Barça, l’Aula Universitària de la Gent Gran de la URV i la Coral Verge del Camí, que ha interpretat El Cant dels Ocells, han fet un sentit homenatge que ha conclòs l’Associació Islàmica de Valls, que ha col·locat diferents cartells on es podia llegir “Unidos contra el terrorismo” i “No tenim por”.

Abans d’acabar l’acte, els regidors i regidores del consistori han abraçat un per un els representants dels cossos d’emergències i de seguretat i d’emergències presents, cridant aquests últims  un“Visca Catalunya”.

Oriol Junqueras: “El terrorisme no ens canviarà”

En declaracions als mitjans de comunicació, els polítics han volgut transmetre el seu reconeixement públic a la feina dels serveis de seguretat i d’emergència. “La societat catalana, avui en particular Cambrils, es manifesta per demostrar que el terrorisme no ens canviarà. Per això és tan important que avui aquí hi hagi tanta gent i sobretot també que demà a Barcelona sigui una manifestació massiva”, apuntava Junqueras.

Per la seva banda, Pedro Sánchez destacava la “corrent solidària” que hi ha des de la societat espanyola “cap als veïns i veïnes de Cambrils”. Segons manifestava, “hi ha un únic enemic que és el terrorisme. Hi ha l’objectiu de la seva derrota i hi ha una manera d’acabar-ho que és amb la unitat de tots els demòcrates”.

L’alcalde de Tarragona també afirmava: “Avui , si algú tenia dubtes, encara estem més convençuts que amb la lluita que ha fet Cambrils per tota Catalunya, Espanya i el món es referma la confiança en la democràcia, llibertat, convivència i pau".
Comenta aquest article