Societat

Pedals Non Stop, l'acte esportiu i solidari per ajudar a la investigació del càncer infantil

Per Patrícia Muñoz

L'acte solidari es farà al Wind Cambrils

El proper dissabte 2 de setembre al Wind Cambrils es farà la cinquena edició de Pedal Non Stop, un esdeveniment esportiu i solidari que té l'objectiu de recaptar diners que es destinaran a la investigació del càncer infantil. Els actes començaran al matí amb una Beach Party on es duran a terme activitats dirigides de Fitness (Body Balance, Zumba  i Body Combat), que seran gratuïtes, tot i que des de l'organització recalquen que procuraran que els assistents facin una petita aportació a l’stand de Sant Joan de Déu (comprant agendes, bolígrafs i altres productes de marxandatge).

A la tarda, s’hauran de pagar 18 euros per pedalejar entre tres i quatre hores: a partir de les 17h els participants podran acudir a les instal·lacions per recollir les seves acreditacions i col·locar la bicicleta, i a partir de les 17.30h es donarà el tret de sortida al pedaleig fins les 21-21.30h del vespre. Segons han apuntat els responsables, les inscripcions encara estan obertes i s'espera omplir totes les places disponibles.

La idea del Pedal Non Stop va néixer l’any 2013 de la mà de més de vint instructors de fitness. Martín Pagliano n’és un d’ells, i explica a revistacambrils.cat que el projecte va sorgir perquè “volien organitzar un cap de setmana diferent per als socis, tant pel que fa a l’ambient com pel que fa als instructors”. Pagliano remarca que l’objectiu principal és donar els diners recaptats a l’Obra Social de l’Hospital Sant Joan de Déu per a la investigació del càncer infantil. “Nosaltres ja tenim la nostra feina. Volíem ara un esdeveniment solidari, sense ànim de lucre. Aleshores, l’objectiu és la recreació, l’emoció, pedalejar tots junts per una bona causa”, detalla Pagliano.

Malgrat la intenció solidària, no tota la recaptació podrà anar íntegrament destinada a la investigació del càncer. “Tenim un handicap: els costos, com ara el lloguer i la logística de les bicis. És per això que estem fent una crida a persones i empreses que vulguin cobrir aquestes despeses per tal de poder dir que sí, que el cent per cent de la recaptació va destinat a la recerca contra el càncer infantil”, diu Pagliano.

Fins l’any passat, el Pedal Non Stop es realitzava a Salou -a les instal·lacions del Sangulí Resort-, però es va decidir canviar la ubicació per tal de crear un esdeveniment en un entorn únic, la vora del mar. A més, per motius professionals els instructors organitzadors van deixar de treballar al Resort, un alicient a canviar la localització de l’esdeveniment.

Aquest any, l’objectiu és arribar a les 200 bicicletes per l’any que ve sumar-ne cent més. La fita a la qual aspiren és, cap al 2020, que l’esdeveniment aplegui unes 500-600 bicicletes. Més a curt termini, Pagliano ha explicat que pretenen aconseguir més recolzament institucional i d’empreses per tal de finançar les despeses de l’esdeveniment i, com s’ha dit anteriorment, poder invertir tots els beneficis en la causa social. No obstant això, ja compten amb el suport de diferents entitats: Ftline -que és el principal patrocinador-, Cub Sports Centre, BodyCam, Anytime Fitness Reus, Choice Sport, Vila-Seca Gym, Opticalia Reus, Pro-Sailing Nàutica, DJ JT -que s’encarregarà d’ambientar la jornada-, Club Tennis Monterols, Club Tennis Tarragona i, per suposat, Wind Cambrils, que permetrà casar l’esport amb un entorn únic: la mar.

Martin Pagliano, un dels organitzadors de l'acte solidari


Comenta aquest article