Informació general

I love Cambrils, la campanya de la Unió de Botiguers per treure pit davant l'atemptat

Per Cristina Sierra

Gobus a l'aparador de Licors Morell

El port de Cambrils s'està recuperant poc a poc de l'atac terrorista. Aquest cap de setmana els cambrilencs i cambrilenques, així com els turistes, intentaven donar una imatge de normalitat tot i els sentiments de tristesa i por que s'han experimentat des de l'atac. Divendres va ser un dels dies més estranys que ha viscut mai el municipi. Els establiments i restaurants estaven mig buits i pel carrer hi havia molt poca gent que passejava en silenci pel lloc dels fets, una situació inèdita tenint en compte que ens trobem en un dels mesos de l'any on hi ha més ocupació. Però un dia després Cambrils treia pit i demostrava que, tot i el tràgic succés, és més que un poble.

Una campanya en positiu

La Unió de Botiguers iniciava dissabte una de les campanyes més emotives per ajudar a recuperar la normalitat. L'entitat aprofitava la visita de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, per a repartir uns globus amb la inscripció 'I love Cambrils', que ja s'ha convertit en el lema visible que demostra l'estima a la ciutat al carrer i a les xarxes socials. El president de l'entitat, Enrique Arce, ha explicat a revistacambrils.cat que aquesta iniciativa va sorgir de forma espontània el mateix dia.

"Vam comprar uns cent globus i els vam pintar a mà. N'hi vam donar un a la vicepresidenta i també a la gent que hi havia pel Club Nàutic, ja que volíem que sortissin a les fotografies que feien els mitjans i també a les retransmissions en directe dels informatius de les diferents cadenes", apunta Arce, que també ha dit que la samarreta que hi ha a la zona zero de l'atemptat és obra de la Unió de Botiguers, així com els cartells que tenen penjats diferents establiments del port. També l'artista cambrilenc David Callau ha pintat la frase #NoTenimPor a l'aparador de la seva galeria d'art.

Mesures contra el top manta

El president de la UB ha afegit que es vol prorrogar la campanya en motiu de la Fira Outlet que tindrà lloc aquest cap de setmana al passeig marítim, tot i que depenen del termini d'entrega dels globus, que aquesta vegada ja els han encarregat a una empresa. "Els comerços ens han dit que aquestes dues darreres setmanes d'agost és quan comencen a treure el cap, ja que tot el que recapten abans serveix per a pagar costos. Estem parlant de beneficis que els ajuden a tirar endvant i per aquest motiu volem continuar amb la iniciativa i ajudar-los a recuperar-se econòmicament", afirma.

Arce també ha fet referència al top manta, un dels problemes que any rere any afecta Cambrils, sobretot la zona del Cap de Sant Pere. El president denuncia que els manters han aprofitat la situació per a fer caixa, ja que ara els cossos policials no controlen el lloc i estan més pendents de vigilar el port. "Hem iniciat una campanya viral al Facebook per a demanar a la gent que no compri res al top manta, ja que seran els únics beneficiaris d'aquesta tragèdia", ha dit.

En estat de xoc

Durant el cap de setmana diferents establiments han confirmat a revistcambrils.cat que encara es troben en "estat de xoc" per l'atemptat. Molts d'ells han apuntat que encara no s'expliquen perquè Cambrils ha estat objectiu terrorista i lamenten que el succés ja ha passat factura. "Divendres no es veia ningú pel carrer, dissabte ja es va començar a veure una mica més de moviment i diumenge ha estat el dia que sembla que s'està tornant a la normalitat", afirmava ahir Mercè Morell, de Licors Morell.  En aquest sentit, Enrique Arce ha confirmat que la gelateria Sirvent va apuntar  que divendres havia notat una baixada del 50% en les vendes. "És normal que hagi afectat. Divendres tothom tenia por i dissabte va començar a remuntar", explica.

Els hotels i els càmpings del municipi també han patit les conseqüències de l'atac terrorista i moltes de les reserves que tenien previstes per aquesta setmana s'han anul·lat.

Agraïment als cossos policials

Per altra banda, la Unió de Botiguers de Cambrils ha enviat un comunicat per agrair la tasca cossos policials i dels serveis d'emergència. "Volem fer públic la nostra admiració i agraïment als membres del cos dels Mossos d'Esquadra, Policia Local, serveis d'emergència, serveis de contravigilància, hostalers i totes aquelles persones anònimes que amb el seu comportament exemplar han impedit una tragèdia més gran les darreres hores a Cambrils. Volem expressar la nostra gratitud per la ràpida neutralització del grup terrorista que, la matinada del divendres, tenia com a objectiu atacar a la població civil que passejava tranquil·lament pel port de Cambrils", afirma l'entitat.
També agraeix "la professionalitat dels dispositius, de les ordres dels comandaments i de la valentia d'aquests incansables treballadors en pro de la nostra seguretat". La UB aprofita el missatge per a donar el condol als familiars i amics de la dona de Saragossa de 61 anys que va morir a Cambrils. "Segur que estan vivint un tràngol difícil d'oblidar. També fem extensiu aquest condol a totes les persones que van ser víctimes d'un altre atac previ perpetrat a les Rambles de Barcelona".


David Callau va pintar la frase #NoTenimPor a l'aparador de la seva galeria d'art

Comenta aquest article