Informació general

Laia Ferraté: "El Quadern de l'Avi m'ha donat el tret de sortida a nous projectes"

Per Patrícia Muñoz

Laia Ferraté amb un dels llibre en els que ha fet il·lustracions

El mes de setembre de l'any passat sortia el llibre il·lustratsobre la història de Cambrils “El quadern de l'avi”, escrit per Ignasi Martí i il·lustrat per la Laia Ferraté. Des que la Laia va començar a il·lustrar-lo i fins que no va ser publicat, van passar gairebé 8 anys. És per això que la Laia considera que el llibre de Cambrils “era un tap que havia de donar el tret de sortida”, perquè a partir d’aquí li van sortir nous projectes. La Galera va contactar amb ella perquè els va agradar molt l’estil de la Laia. L'editorial catalana la va conèixer en una fira a Bolonya, sent el còmic de Cambrils la seva carta de presentació. Va il·lustrar aleshores Voilà, d’Anna Fité, un llibre infantil de la col·lecció Grumets –de lectura per a les escoles-. L’editora de La Galera va tornar a posar-s’hi en contacte perquè els interessava altre cop per a uns llibres diferents. Li van fer una prova i la van agafar. I ara és el projecte en què està ficada: il·lustrar sis llibres –va pel segon a dia d’avui-, d’una col·lecció anomenada “Superjusticiers del futbol”, que encara no ha estat publicada.

Aquesta embranzida, però, ha tardat en arribar. La Laia no va començar a estudiar per a ser animadora –dins el món del dibuix- fins els 21 anys. Abans era autodidacta. Confessa que dedicar-s’hi “és complicat en aquest país”, però que és “el que li agradaria”. Actualment, combina aquesta feina amb la de monitora al Gripau Blau, un centre per a persones amb disminució intel·lectual. Són les dues cares d’una mateixa moneda: d’una banda, el dibuix; d’altra, les persones i, sobretot, els nens –és tècnic d’Educació Infantil perquè, fins que no li van començar a sortir feinetes d’il·lustradora, va optar per seguir estudiant. De fet, també va matricular-se a Belles Arts, tot i que va veure que no era el que li agradava-.

Poc a poc, la Laia va encarant el seu futur laboral –que veu “favorable”- a l’animació. Van contractar-la fa poc per fer un mural en una paret de Barcelona, i properament farà un curs d'iniciació a la il·lustració de còmic per l'Ajuntament de Cambrils. "No sé si és el karma, l'energia positiva o la confiança que he guanyat en mi mateixa. No ho sé. Però el llibre il·lustrat de Cambrils havia de sortir. Era com un tap. I, a partir d'aquí, m'han començat a sortir projectes que m'agraden", explica la Laia.



Comenta aquest article