Cultura

Manuel Carrasco omple de romanticisme el Parc del Pinaret

Per Cristina Sierra

Concert de Manuel Carrasco, dissabte a la nit, al parc del Pinaret

Manuel Carrasco va ser l’encarregat de cloure, aquest passat dissabte, la 43 edició del Festival Internacional de Música de Cambrils. El Parc del Pinaret, ple de gom a gom, es va deixar envair pel romanticisme de les cançons del cantant i compositor de Isla Cristina (Huelva), que va actuar durant més de dues hores amb un públic força entregat.

Tambores de guerra donava el tret de sortida al concert que formava part de la gira Bailar el viento, títol del seu darrer disc. Un enèrgic Carrasco sortia a l’escenari entre els crits d’eufòria de les seves fans, que portaven diferents cartells amb missatges pel coach del programa ‘La Voz’ i participant de la segona edició d’Operación Triunfo.

Emocions a flor de pell

El concert va continuar amb Y ahora, Pequeña sonrisa sonora, un tema dedicat a la seva filla de dos mesos, Mujer de las mil batallas y Bailar el Viento, que va donar pas a un tram molt més flamenc, interpretant un parell de cançons amb només la seva guitarra. “Permeteu-me que tregui les meves arrels”, anunciava.

El moment més romàntic de la nit va arribar amb els temes que feien referència a l'amor, com Uno x Uno,Tan solo tú, No dejes de soñar y Sígueme, acabant aquest primer tram del concert amb la reivindicativa Que nadie, un tema que ret homenatge a les víctimes de violència de gènere i que va emocionar al públic i també al compositor, que va demanar que s'acabés d'una vegada per totes amb el maltractament a les dones.

Cançó dedicada a Cambrils

Carrasco pujava de nou a l’escenari per interpretar un tema que havia escrit sobre Cambrils i en el que destacava els principals atractius del municipi, com el Parc Samà, l’oli de la Cooperativa, els fars, els carrers del Barri Antic, l’Ermita de la Mare de Déu del Camí i els fideus rossos, sense oblidar la feina dels pescadors.

El repertori va continuar amb Amor planetario, el conegut èxit Ya no i Siendo uno mismo, cançó que va servir per tancar el concert i aquesta edició del Festival de Música de Cambrils que durant tres setmanes ha acollit onze actuacions d’artistes d’alt nivell com Tom Jones, Roger Hodgson, Bertín Osborne o Rosana.

Comenta aquest article