Societat

Míriam Sierra: "Quan va començar el foc pensàvem que era part de l'espectacle"

Per Patrícia Muñoz

El foc va començar a quarts d'onze de la nit, i molts assistents pensaven que era part de l'espectacle (foto cedida per Míriam Sierra)

Un focus del decorat de l'escenari que va escalfar-se massa i una espurna de l'espectacle pirotècnic. Aquesta és la principal hipòtesi a la qual se sostenen els investigadors de l'incendi de Tomorrowland a Santa Coloma de Gramenet el dissabte passat. Es tractava de la primera edició d'aquest festival belga a Catalunya, i és un dels més importants a nivell europeu de música electrònica.

Més de 20.000 persones van haver de ser evacuades del recinte. Per sort, no van haver-hi ferits greus. La cambrilenca Míriam Sierra n'és un testimoni. "L'incendi va començar a un quart d'onze de la nit, però a les vuit del vespre ja vam començar a notar una olor estranya. Com que les actuacions dels DJ anaven acompanyades de flamarades -com a part del decorat- i feia molta calor, no pensàvem que aquella olor fos d'un incendi. De fet, quan va començar el foc, pensàvem que formava part de l'espectacle. En un parell de minuts les flames s'havien expandit per gairebé la meitat de l'escenari", ha detallat Sierra a revistacambrils.cat.

Sierra també ha lamentat la manca de calma i d'explicacions per part de l'organització. "Vam sortir de forma ordenada en poc més d'una hora, però no gràcies a l'organització ni als de seguretat. Vam sentir que ens estaven fent fora sense dir-nos el perquè quan encara quedaven més de 4h de festival i els millors DJ. Aleshores, la gent cridava que ens tornessin els diners. Ni tan sols vam veure que hi haguessin extintors, i el terra era d'herba i el decorat de porexpan, un material que s'inflama molt ràpid. Si arriba a passar a les 3 de la tarda i arriba a fer una mica de vent, potser no ho expliquem".

Al lloc dels fets s'hi van traslladar onze dotacions de bombers, els Mossos d'Esquadra i diverses ambulàncies. Afortunadament, no hi ha hagut ferits greus. L'organització del festival ha reconegut que hi va haver un "problema tècnic". D'altra banda, també s'ha informat que, en teoria avui 1 d'agost, es retornarà l'import de les entrades als assistents -que oscil·la entre els 40 i els 80 euros- i l'import carregat -i no consumit- a les polseres que duien. El festival havia de durar 12 hores i connectava en directe amb Boom, una localitat al nord de Brussel·les. Alguns dels DJs que aplegava la festa eren de reconegut prestigi, com ara Afrojack, Ingrosso o Steve Aoki, DJs que el públic assistent no va arribar a veure.

Comenta aquest article