Societat

Un Cambrils solidari que lluita amb el Yoel

Per Patrícia Muñoz

Plantada de gegants, el passat dissabte al matí, al parc de Nou Cambrils

Entre 300 i 400 persones van assistir a la festa solidària d'aquest dissabte passat, 29 de juliol, al Parc del Nou Cambrils. El motiu de l'esdeveniment: un seguit d'activitats –bingo, actuacions musicals, dinar popular, contes per la mainada, etc.– per tal de recaptar diners i donar-los a la família del Yoel –un cambrilenc de tres anys que té càncer– i a l'AFANOC (Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya).

El pare del menut, Wellington Acevedo Junior, va personar-se a la festa en representació de la seva dona, Elisabet Rebollo, i del seu fill, que estaven a Barcelona -doncs el nen està rebent tractament a l'Hospital Vall d'Hebron-. "Vaig acudir a la festa per donar les gràcies personalment a tots els assistents, tot i que no vaig poder perquè hi havia molta gent", ha explicat el pare a revistacambrils.cat. "Estic molt agraït amb la solidaritat, el recolzament i l'estima del poble de Cambrils. No podia contindre les llàgrimes. Ha estat tota una injecció de moral per seguir amb aquesta lluita".

A hores d'ara, el Yoel s'està recuperant a Barcelona del darrer cicle de quimioteràpia que ha rebut. La seva mare, Elisabet Rebollo, ha explicat a les xarxes socials que fa tres mesos que al Yoel li van diagnosticar un meduloblastoma de grau IV, el tumor maligne del sistema nerviós més freqüent en pediatria. Malgrat estar vivint una batalla molt dura, relata que "se sent orgullosa de ser de Cambrils".

Comenta aquest article