Cultura

El passeig de les Palmeres serà l'escenari de la Nit de la Rumba Catalana

Per Cristina Sierra

El grup barceloní Sabor de Gracia actuarà el proper 22 de juliol al Passeig de les Palmeres

El Passeig de les Palmeres acollirà el proper dissabte 22 de juliol la primera Nit de la Rumba Catalana. Segons va explicar ahir en roda de premsa el regidor de Cultura i Festes, Lluís Abella, des del consistori s'ha volgut potenciar aquest estil musical declarat Patrimoni Cultural i Música Popular i Tradicional de Catalunya l'any 2015, i a més, recolzar la seva candidatura per a ser declarada com a Patrimoni Cultural Immaterial per la UNESCO.

“La millor manera de fer-ho és donant visibilitat a aquest estil i programant-lo per tal que formi part del nostre patrimoni cultural i festiu”, va apuntar el regidor, que també va avançar que des de la regidoria es treballarà perquè aquest projecte es consolidi els propers anys i que cada mes de juliol, just després de les festes majors de Sant Pere i de la Mare de Déu del Carme i abans dels concerts del festival de Música, Cambrils pugui gaudir d'una nit dedicada a la rumba.

El grup barceloní Sabor de Gràcia serà l'encarregat d'inaugurar aquesta primera edició amb una actuació gratuïta que començarà a les 22 hores de la nit i en el que presentaran el seu treball “Gitanos Catalans: 25 anys de Sabor de Gràcia”, que combina l'essència rumbera més clàssica (guitarres, percussió i palmes) i la fusió amb estils com l'ska o les músiques balcàniques. Un projecte amb contingut social que alhora reivindica la cultura dels gitanos catalans.

"Un dels grups més potents que abandera la rumba catalana", segons va descriure Abella, que es va formar a finals de 1994 i que ja ha publicat sis treballs discogràfics i ha col·laborat amb altres grups de renom com Sopa de Cabra o Txarango.

Comenta aquest article