Cultura

La nit de l'art cambrilenc

Per Elena Martí

Jordi Lafon, amb l’obra guanyadora del 2002
Un any més, dins els actes de la Festa Major de la Immaculada, el 30 de novembre es va dur a terme el lliurement del Premi de Pintura “Vila de Cambrils” 2002 a la sala de sessions de l’edifici consistorial. Aquest acte va ser presidit per l’alcalde, Joan Serra, i organitzat pel Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils. Les 22 obres pictòriques seleccionades pel jurat, entre les quals hi ha les obres guardonades, s’exposen a la Sala Àgora del mateix edifici fins al 18 de gener de 2003 i van acompanyades d’un petit catàleg en color. Cal destacar que, de les 160 obres participants, n’hi ha 23 d’artistes cambrilencs i la resta són d’artistes catalans majoritàriament. Aquests quadres mostren una gran qualitat tècnica i hi predominen les obres abstractes realitzades amb pintura acrílica, oli o tècnica mixta. La qualitat de les obres ajuda a mantenir un cert prestigi d’aquest premi dins el món de l’art. Els artistes guardonats de la XXII edició són els següents: Josep M. Vidiella per l’obra Port amb el Premi Tema Cambrils, Nuri Mariné Vidal per l’obra Sopar per a dos amb el Premi de Promoció Local, Magda Murillo i Clavé per l’obra M. Soul amb el Tercer Premi, Rosa Curto Miravalls per l’obra Espai per a repensar i el Primer Premi el va guanyar Jordi Lafon Guerrero amb l’obra La parella de la Cistella, un dibuix sobre paper amb petits orificis en les línies; aquesta tècnica es pot utilitzar de plantilla per realitzar pintures murals o al fresc. L’acte de lliurament de premis es va cloure amb un petit concert que van protagonitzar alumnes de l’Escola Municipal de Música.

§ Inauguració de la mostra del taller de pintura del Casal de la Gent Gran§

Els alumnes del taller de pintura amb la professora Marta Argentina
Tot seguit es va passar a l’espai El Pati del mateix edifici per inaugurar la mostra dels treballs del taller de pintura del Casal Municipal de la Gent Gran de Cambrils. Marta Argentina és la professora d’aquest taller i té uns vint-i-cinc alumnes separats en dos nivells. Molts d’aquests alumnes confessen que era la primera vegada que pintaven, però estan contents dels seus resultats. A més d’aprendre la tècnica de l’oli sobre tela, els mateixos alumnes diuen que es diverteixen molt a les classes i estan molt orgullosos de la seva professora.

§ Inauguració de l'exposició de les obres de la 16a edició del Premi de Fotografia "Vila de Cambrils"§

Després del lliurament del Premi de Pintura, la gran quantitat de públic assistent va anar a la inauguració de l'exposició de la 16a edició del Premi de Fotografia "Vila de Cambrils" a la Sala Àmbits. En aquest cas, es tracta d'un concurs de fotografia estatal en què van participar 149 obres d'una seixantena de fotògrafs d'arreu de l'Estat. La majoria dels participants són de Catalunya, però cal destacar la quarantena d'obres que provenen d'Andalusia i les 21 de Madrid. La qualitat fotogràfica de les obres presentades és excepcional, podem dir que és un concurs de fotògrafs professionals amb alguns joves talents. L'Agrupació Fotogràfica de Cambrils i l'Ajuntament de Cambrils van organitzar l'exposició, el catàleg i s'han encarregat de les tasques de selecció de les obres. El comissari de l'exposició, Jesús Tàpia, ens va explicar que se seleccionen quaranta obres i després es passa a triar les deu fotografies millors. Aquestes deu obres guardonades amb 150 euros cadascuna passen a ser adquirides per l'Ajuntament de Cambrils i estaran destinades a la Fototeca Municipal de Cambrils. L'exposició es mostra a la Sala Àmbits del Centre Cultural i Ocupacional de Cambrils, on podem veure les millors obres presentades fins al 13 de gener de 2003. En la temàtica de les fotografies hi predomina el retrat i el reportatge amb alguns paisatges urbans i alguns paisatges de països subdesenvolupats.

Comenta aquest article