Cultura

La Coral Verge del Camí, actua al País Basc

Per Noemí Tuset

Actuació de la coral a Zumaia
Els passats dies 6, 7 i 8 de desembre la Coral Verge del Camí, una cinquantena de persones entre cantaires i acompanyants, es va desplaçar al municipi basc de Zumaia, fruit d’un intercanvi bilateral entre la formació cambrilenca i el Coro de San Pedro del municipi guipuscoà. Aquesta coral fa molts anys que convida anualment una coral allunyada de les seves terres durant les dates de la Festa Major de la Immaculada. Llavors, durant la primavera de l’any 2003, es complementarà l’intercanvi amb una estada del Coro de San Pedro a Cambrils.
El dissabte 7 de desembre, la Coral va realitzar el concert a la parròquia de San Pedro, amb obres de T. L. Victoria, Edward Elgar, Carlos Guastavino i Manuel Oltra. També, els membres de la Coral, juntament amb el Coro de San Pedro, van participar cantant a l’ofici de celebració de la Immaculada el diumenge 8 de desembre a la mateixa parròquia.

La Coral i els acompanyants també van fer una ruta pels museus, llocs d’interès natural i nucli antic de la població, sempre acompanyats pels membres del cor i per la regidora de Cultura de Zumaia, Maria Eugenia Arrizabalaga. Cal destacar que la Coral Verge del Camí va sol·licitar al Patronat de Turisme de Cambrils material de difusió del municipi, material que va ser lliurat als assistents al concert de dissabte i a tots els membres de la coral basca.

§ Concert de Nadal de la Coral Verge del Camí§

La Coral Verge del Camí va realitzar el concert de Nadal a l’Ermita de la Mare de Déu del Camí el passat dia 22 de desembre. El programa d’aquest concert constava de quatre parts, anomenades “La llum”, “La nit”, “El naixement” i “L’adoració”. En “La llum”, va cantar la coral infantil, dirigida per Belén Juncosa, i amb acompanyament de piano a càrrec de Damià Bonet.

En “La nit” i “El naixement” la Coral, dirigida per Núria Ortoneda, va cantar cinc cançons en cada part, i en “L’adoració”, quatre. Algunes de les cançons van ser acompanyades per Laia Fortuny amb la flauta travessera, per Aina Carod i Pau Fargas amb el violí i per Mariona de Lamo amb el violoncel. Al començament de cada part, Rosa M. Sarrà i Alba Colom van llegir unes narracions referides a les quatre parts del programa. Cal destacar que durant el concert, darrere de la Coral, hi havia un teló amb unes figures penjades que representaven un pessebre. Llavors, a cada part, integrants de la Coral anaven girant les figures. El concert es va cloure cantant dos bisos. L’assistència de públic va ser molt nombrosa i l’Ermita estava plena de gom a gom.

§ Cicle de concerts de la Coral Verge del Camí§

A part del concert de Nadal de la Coral, dins del cicle de concerts organitzat per aquest entitat, el passat 1 de desembre el Cor Sant Esteve, de Vilaseca, va actuar a la cripta de l'Ermita de la Mare de Déu del Camí. El 15 de desembre, a l'Ermita, va actuar la Coral Xalesta, de l'Hospitalet de Llobregat.

Comenta aquest article