Informació general

Primera pedra de les noves instal·lacions de la Cooperativa

Per Lluís Rovira i Barenys

Josep M. Siuró, gerent de la Cooperativa Agrícola, aporta una paletada de terra davant la presència de diferents autoritats, entre ells, el conseller Josep Grau, a la dreta
El divendres dia 13, a dos quarts de cinc de la tarda, va tenir lloc l’acte de col·locació de la primera pedra de les noves instal·lacions de la Cooperativa Agrícola i Caixa Agrària de Cambrils a la finca partida Revallà del terme municipal de Cambrils, situada a la carretera de Montbrió per damunt de l’autopista A-7. L’acte va comptar amb la presència del conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, Josep Grau i Seris, i de les primeres autoritats, acompanyats pel president de la Cooperativa, Antoni Mendoza, i el Consell Rector de l’entitat.

En el torn de parlament, Antoni Mendoza va dir que aquesta primera pedra significa la projecció de la cooperativa al segle xxi, d’altra banda va explicar que la Cooperativa sempre està al servei del poble, i amb aquestes noves instal·lacions es podran potenciar totes les seccions de l’entitat en un mercat cada vegada més competitiu. Va donar gràcies tant a l’Ajuntament com a la Generalitat per ajudar a fer possible aquest projecte. L’alcalde, Joan Serra, va elogiar la iniciativa de la Cooperativa per créixer i adequar-se a les noves tecnologies i a les noves realitats del mercat.

Finalment va parlar el conseller Josep Grau, que va voler felicitar doblement la Cooperativa, tant per la col·locació d’aquesta nova pedra com pel centenari del primer sindicat cambrilenc. També va dir que la economia agrària està globalitzada i això obliga el sector agrari català a ser competitiu. I això només és possible amb la innovació en tots els camps i tenint clar que la gestió de les cooperatives ha de seguir criteris estrictament empresarials.

§ 7.200 metres quadrats de noves instal·lacions§

El projecte d'aquestes noves instal·lacions preveu la construcció d'una nau de 7.200 m2, on hi haurà la central horto-frutícola, el molí d'oli i un magatzem polivalent, on s'hi ubicaran les àrees de fruita seca, garrofes i envasos. La inversió prevista és de 3 milions d'euros i l'execució de les obres serà d'aproximadament sis mesos. La propera campanya de producció d'oli ja es podrà fer en aquesta nova ubicació. Aquestes instal·lacions han estat subvencionades amb 530.000 euros pel Feoga, a través del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat. Les noves instal·lacions s'han projectat dimensionades preveient un increment en les produccions d'oli, fruita i verdura. L'actual tendència porta a la concentració de l'oferta, en aquesta línia ja ha entrat en funcionament un nou pla de reestructuració de les cooperatives agràries.

§ Centenari del primer sindicat cambrilenc§

El dia 13 de desembre precisament coincideix amb el centenari de la creació del Sindicat Agrícola i Caixa Rural d'Estalvis i Préstecs de Cambrils, el primer sindicat agrícola cambrilenc. El dia 13 de desembre de 1902 els estatuts van ser presentats al govern de la província i l'endemà 14 de desembre es va formalitzar l'acta fundacional.

§ La Cooperativa Agrícola aconsegueix un nou guardó de la DOP "Siurana"§

La Cooperativa Agrícola de Cambrils ha estat guardonada amb ' la Distinció a la Qualitat de l'Oli amb Denominació d'Origen Protegida "Siurana", pel Consell Regulador d'aquesta DOP. L'acte de lliurament del guardó va tenir lloc el dissabte 30 de novembre en el transcurs de la XI Nit del Comerç i Turisme de Reus. El president de la Cooperativa, Antoni Mendoza, va ser l'encarregat de recollir-lo en nom de l'entitat.

Comenta aquest article