Esports

Un centenar d'escolars disputen el XXV Campionat Local d'Atletisme

Per Pere Ferrando

Imatge d'una de les curses de velocitat diputades al Campionat Local d'Atletisme, el passat diumenge

El passat diumenge 30 d'abril es va disputar a l’Estadi Municipal d’Atletisme de Cambrils el XXV Campionat Local d'Atletisme. Aquesta competició, organitzada pel Club Atletisme Cambrils, va ser la desena que va tenir com a escenari l’estadi d’atletisme. Es van complir vint-i-cinc anys consecutius de donar a les institucions escolars de Cambrils i pobles del voltant la possibilitat d’apropar-se al món de l’atletisme. En els seus inicis en el marc de la gespa de la Riera d’Alforja, exercint la funció de jutges els atletes de categories superiors cronometrant amb els seus rellotges. Actualment sobre el material sintètic de l’estadi, amb jutges oficials de la Federació Catalana d’Atletisme.

Un any més, el Campionat Local d’Atletisme va aplegar en la 25a. edició d’aquesta trobada atlètica, prop de 100 escolars provinents de tots els centres educatius de Cambrils que van participar en la disputa de les curses de velocitat, resistència, curses amb tanques, relleus, salts i llançaments que marcava el reglament de la competició.

Així, aquesta Festa Social de l’atletisme continua sent el referent dels nois i noies en edat escolar de Cambrils que volien provar les seves qualitats atlètiques. Per altra banda, el XVIII Memorial Carolina Marín és un reconeixement al record de la Carolina Marín, atleta del club que ens va deixar fa divuit anys. El Memorial premia als joves més qualificats en l’apartat de la velocitat.
Enguany els guanyadors van ser:   

Benjamí masculí: Jan Vallverdú
Benjamí femení: Clàudia Nolla
Aleví masculí: Valentino Ramos
Aleví femení: Diana Ladrón
Infantil masculí: Roger Baiges
Infantil femení: Aina Sabater
Absolut masculí: Jan Monserrate
Absolut femení: Sandra Rebollo

Els guanyadors de cada categoria van rebre, a més de la medalla d’or, un trofeu commemoratiu.
La competició va acabar amb el repartiment de medalles i trofeus per als guanyadors i medalles de participació per a la resta de participants per a premiar el seu esforç. Una Festa Social de l’atletisme, on cal donar les gràcies a la col·laboració econòmica d’empreses particulars que, amb la seva aportació, fan possible que la flama de l’atletisme es mantingui encesa.

Encara falten elements per muntar a la pista, després del Mundialito

Dissortadament, algunes de les marques assolides pels atletes poden estar sotmeses a anul·lació degut a que encara no estava posada la corda de la pista: la vorera d'alumini que delimita el perímetre interior de la pista. Es va treure per a la disputa del Mundialito de futbol i, a hores d'ara, encara no està reposada. És un element imprescindible per a la disputa de Campionats. Des del club es va haver d'improvisar una vorera amb cons i la Federació ha de donar l'aprovació a aquesta mesura per a donar validesa a les marques de fons.
L'Ajuntament s'havia compromès a que l'estadi estaria a punt per aquest cap de setmana. A més de la vorera encara no està instal·lada la gàbia de llançaments, els saltòmetres de perxa i altres elements de la pista que són indispensables per als entrenaments.

Comenta aquest article