Informació general

Gran èxit de participació i de públic a la primera edició de la Mostra d'Entitats de Cambrils

Per Èlia Bellmunt, Judit Pinazo



Espectacle d'animació, patrocinat per l'Agrupament Escolta Gent de Mar, celebrat ahir a la tarda dins la Mostra d'Entitats
Durant tot el dia d'ahir es va celebrar al Parc del Pescador la I Mostra d'Entitats de Cambrils. La mostra, a la qual va assistir un gran nombre de gent durant tota la jornada, va reunir un total de 42 entitats del municipi que van donar a conèixer durant tot el dia les activitats que duen a terme.

En els parlaments oficials, el regidor de Participació Ciutadana –Salvador Matas– va mostrar-se molt satisfet per la varietat d'entitats presents "aquesta no és la mostra de l'Ajuntament sinó de les entitats i elles són les protagonistes". Tot seguit van prendre la paraula quatre representants de les entitats presents a la mostra. Els escollits van ser Carles Martí, en nom de Proide i l’Associació d’Antics Alumnes de la Salle, Jaume Badia, de l’Associació de Veïns del Molí de la Torre, Eduard Pellicer, del Ball de Bastons, i Encarna Moreno, de l’Associació Cultural Vilafortuny. L’alcalde de Cambrils –Robert Benaiges-– va cloure les intervencions destacant que a Cambrils hi ha més de 100 entitats ja siguin culturals, esportives, cíviques o solidàries: “Cambrils és un poble ric en associacions i l’Ajuntament les potencia i els dóna suport”.

42 entitats

A la mostra hi van participar 42 de les 100 entitats que hi ha censades al municipi. Podria semblar un percentatge baix, però segons Matas "que s'hi hagin inscrit aquestes 42 entitats és tot un èxit i des de l'Ajuntament ho valorem molt positivament i felicitem la gran motivació que hi ha hagut per part de les entitats participants". Recordem que la Mostra d'Entitats és una iniciativa que forma part del Pla de Treball per a la Dinamització del Teixit Associatiu de Cambrils que es va engegar el passat mes d'abril.

Durant tot el dia es van realitzar multitud d'activitats, organitzades per les mateixes associacions. A les 10 del matí, es va donar el tret de sortida amb una traca a càrrec del Ball de Diables "Els Cagarrieres" i la jornada es va cloure amb l'actuació del Ball de Bastons i dels Cagarrieres. Durant el dia es van realitzar moltes altres activitats com bitlles amb la UEC Bitlles, un taller de patinatge a càrrec del CP Cambrils, una ballada de sardanes amb els Amics de la Sardana, sevillanes a càrrec de l'AAVV Nou Cambrils, l'entrega del premi Cambrils Obert de la Unió de Botiguers, un espectacle teatral de la Teca, una gimcana infantil i un espectacle d'animació a càrrec de l'Agrupament Escolta Gent de Mar. A banda de les activitats programades, les entitats van organitzar multitud d'activitats durant tota la jornada, com una demostració de puntes de coixí, una exposició del col·lectiu Cambrils Art Total o un taller de fer titelles organitzat per l'Associació Cultural Vilafortuny.

També es va celebrar un dinar popular amb fideus rossos, musclos i beguda per dos euros. A la tarda, es va fer una xocolatada. En acabar el dia, Salvador Matas feia balanç de la primera Mostra d'Entitats "estic molt sorprès per l'èxit d'aquesta mostra i esperem repetir-ho de cara a l'any vinent i que hi puguin participar moltes més entitats". El regidor també va anunciar que, properament, es faria una reunió amb les entitats per valorar els aspectes a millorar de cara a futures edicions.

Servei d'Assessorament a les Entitats

Salvador Matas, divendres passat en roda de premsa, va voler fer balanç del Servei d'Assessorament a Entitats, que l'Ajuntament va posar en marxa ara fa dos mesos. Segons Matas, es fa un bon balanç, però reconeix que encara no és coneix prou el servei. Recordem que el servei és gratuït i personalitzat, i està dirigit tant a les persones que es plantegen la creació i legalització d'una associació com a aquelles entitats ja constituïdes, per tractar, per exemple, temàtiques legals, fiscals, de planificació, etc. L'horari d'atenció al públic és dimarts i dijous de 6 a 9 de la nit al Centre Les Basses.

Comenta aquest article