Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Visita a les obres de la futura estació de trens de l’Hospitalet de l’Infant

Per Redacció

Imatge de la visita a les obres de la nova estació de trens de l'Hospitalet de l'Infant

L’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia, acompanyat de diversos regidors i de tècnics municipals d’Urbanisme, va visitar, el passat divendres, les obres de la nova estació de trens de l’Hospitalet de l’Infant, junt amb el subdelegat del Govern a Tarragona, Jordi Sierra; Rafa Luna, assessor del subdelegat; i dos tècnics d’Adif. Tal com van comprovar, les actuacions que s’estan duent a terme actualment són les relatives a la cimentació i el muntatge de l’estructura metàl·lica de l’edifici de viatgers; i a l’execució dels murs i el rebliment de les andanes.

Segons fonts d’Adif, la data prevista de finalització de les obres, que tenen un pressupost de gairebé 4 milions d’euros, és el 30 de març de 2018. En aquesta data hauria d’estar, doncs, enllestit aquest edifici d’una sola planta, amb una superfície total construïda de 680m2 , aproximadament. Pel que fa a les característiques de l’edifici, les mateixes fonts han informat que tindrà una volumetria prismàtica: s’elevarà la coberta en la zona de vestíbul, de manera que aquest espai tindrà més entitat i més il·luminació natural, ja que s’il·luminarà des dels laterals d’aquesta “llanterna”. L’estació s’organitzarà en tres bandes: la central constituirà el vestíbul i abastarà tota la longitud de l’edifici, connectant l’accés per a vianants del carrer amb l’andana; i en les dues bandes laterals es distribuiran tant els serveis d’atenció al viatger (cafeteria, venda de bitllets, etc. ) com les estances per a ús de personal i quartets d’instal·lacions. L’edifici tindrà dos accessos principals, un des de l’exterior i un altre des de l’andana.

La urbanització constarà d’un vial d’accés, de manera que els vehicles que accedeixin a l’estació passaran per davant de l’edifici principal. Junt a l’edifici hi haurà parada de taxis, d’autobusos, de vehicles d’emergència i de càrrega i descàrrega. L’estació també disposarà de places per la pujada i baixada de viatgers (no hi haurà places lliures per a l’estacionament permanent). A l’interior de l’anell hi haurà places d’aparcament per a motocicletes i bicicletes. Per a l’accés de vianants hi haurà una vorera de 5m d’amplada; i en la zona oest de l’estació, s’hi trobarà l’aparcament de pagament amb capacitat per a 54 vehicles. Respecte al nombre d’andanes, s’hi preveuen dues. Sobre aquestes s’instal·larà una marquesina per protegir els viatgers de les inclemències del temps. La connexió entre andanes es realitzarà a través d’un pas inferior sota les vies. L’accés al pas inferior es farà mitjançant escales i ascensors.

Durant la visita d’obres, l’alcalde, Alfons Garcia, va expressar el seu desig que es compleixi el termini de finalització de les obres previst, perquè ”els veïns i veïnes de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant disposin d’un serveis i equipaments ferroviaris dignes i dimensionats a les necessitats reals tant de mobilitat com de projecció exterior del municipi”.

Comenta aquest article