Cultura

El grup Roba Estesa s'endú quatre guardons dels Premis Enderrock 2017

Per Redacció

Foto de grup dels guardonats als Premis Enderrock (imatge de Xavier Mercadé www.enderrock.cat)

El grup Roba Estesa va ser un dels grans vencedors dels Premis Enderrock 2017-XIX Premis de la Música Catalana. El sextet femení va ser el grup més premiat amb quatre guardons. Es van endur tres premis de votació popular –Millor grup revelació, Millor disc de folk per Descalces (Coopula Records) i Millor cançó de folk per "Viu"–, així com el premi a Millor disc revelació atorgat per la crítica pel seu disc de debut Descalces. Roba Estesa era el grup amb més nominacions –set–, juntament amb el grup Manel que en tenia vuit.

Per altra banda, els altres triomfadors de la nit van ser el quartet Manel que va ser premiat amb dos guardons: un com a Millor artista segons la votació popular i l'altre pel Millor disc de pop-rock segons la crítica per Jo competeixo (DiscMedi/Warner). Love of Lesbian també es va endur dos premis, sent elegit Millor artista en llengua no catalana per votació popular i Millor artista de l’any segons la crítica. Cal destacar que els Premis Enderrock de Votació Popular es van adjudicar amb la votació rècord de 24.000 persones –usuaris únics– a través del web Enderrock.cat. Els Premis de la Crítica van ser elegits amb les votacions d’una vintena de periodistes musicals dels Països Catalans.

El lliurament de premis, que va tenir lloc ahir a la nit a l'Auditori de Girona, va ser presidit pel conseller de Cultura, Santi Vila, i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, en una cerimònia presentada pel trio Xuriguera i Faixedas amb Ivana Miño i que va tenir la direcció artística de Josep Maria Mestres.

Comenta aquest article