Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

L’Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant obre la primera convocatòria del Pla d’ocupació municipal

Per Redacció

Imatge de la Casa de la Vila de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, on està situada una de les oficines municipals d'atenció ciutadana en la què els veïns poden presentar les instàncies

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha obert la primera convocatòria del Pla d’ocupació municipal (POM) de 2017. En aquesta primera convocatòria preveu contractar una trentena de veïns del municipi en situació d’atur, d'acord amb criteris socioeconòmics. Els veïns interessats a participar en aquesta convocatòria poden presentar les seves instàncies fins al 17 de març, a les oficines d’atenció ciutadana, situades a l’Ajuntament de Vandellòs i a la Casa de la Vila de l’Hospitalet de l’Infant. Les bases es poden consultar a la pàgina web municipal: www.vandellos-hospitalet.cat

Enguany, com a novetat, entre els contractats hi haurà persones amb discapacitat. En aquesta primera convocatòria del POM, en concret, un 20% de les places seran destinades a aquest col·lectiu. Aquesta és una de les mesures previstes al programa de dinamització laboral dirigit a persones amb discapacitat que l’Ajuntament, a través de l’àrea de Serveis Socials i mitjançant un conveni amb l’entitat Taller Baix Camp, va posar en marxa el darrer trimestre de 2016 per ajudar aquest col·lectiu que té problemes per accedir al mercat laboral.
 
Durant el passat mes de gener el  personal tècnic especialitzat del Taller Baix Camp va fer entrevistes personalitzades als candidats per analitzar la situació i les possibilitats de les persones ateses i assessorar-los. D’aquesta manera s’han avaluat individualment les potencialitats de treball i  s’han detectat les àrees de millora de la quinzena d’aspirants que s’hi van presentar. Amb la informació obtinguda, una comissió, formada per tècnics de Serveis Socials, de la Regidoria d’Ocupació i Emprenedoria, del departament de Recursos Humans i de l’entitat Taller Baix Camp, està dissenyant i planejant accions especifiques per facilitar l’accés al mercat laboral d’aquestes persones. Una d’aquestes accions consistirà en la selecció d’alguns d’ells per participar en el POM.

La segona convocatòria del Pla d’ocupació municipal s’obrirà al setembre, segons es preveu. Al POM de 2017 el consistori hi destinarà enguany un total de 616.000 euros, la mateixa quantitat que l’any passat. Amb aquests diners, l’Ajuntament preveu contractar aquest 2017 una cinquantena de persones, en total, per terminis de tres a sis mesos  a jornada completa, per reforçar actuacions a zones públiques, manteniment de mobiliari urbà, neteja d’espais públics i d’espais naturals i suport administratiu.

Amb el POM, l’Ajuntament pretén alleugerir, un any més, la situació de desocupació del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, on la taxa d’atur és del  9,6%, segons dades  del febrer de 2017. Tot i que la taxa d’atur al municipi és inferior a la del conjunt de Catalunya (14,8%) i de l’Estat espanyol (18,6%), el consistori considera que representa un volum d’aturats a considerar (410), que pateixen les conseqüències d’aquesta situació a nivell personal i familiar.

Comenta aquest article