Informació general

L'Ajuntament i la Generalitat presenten als veïns el projecte de remodelació de la segona fase de la façana marítima del port

Per Berta Ruiz



En vermell, el tram de la façana portuària pendent de remodelació
Ahir al matí, a la sala de plens de l’Ajuntament, es va presentar el projecte de remodelació de la segona fase de la façana marítima del port de Cambrils als veïns i comerciants d’aquesta zona. A l’acte hi va assistir l’alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, el responsable territorial de la Zona Portuària Sud de Ports de la Generalitat –Enric Martínez– i la gerent de Ports –Dolors Rodríguez–. També hi van assistir nombrosos regidors del consistori cambrilenc com el regidor de Promoció de Ciutat –Oliver Klein–, la regidora de Turisme –Anna López–, el regidor d’Urbanisme –Joan Recasens–, el regidor de Serveis –Joan Pau Casquero–, el regidor de Participació Ciutadana i Medi Ambient –Salvador Matas– i la regidora de Benestar Social –Rosa M. López–. El responsable a la zona de Ports de la Generalitat –Enric Martínez– va presentar gràficament les característiques del projecte, que ha estat elaborat conjuntament amb l’Ajuntament de Cambrils. 

Segons es va explicar ahir en la presentació, està previst que les obres comencin a meitat del proper mes d'octubre i estiguin enllestides en un període de sis mesos, pels volts de Setmana Santa de l’any vinent.

La setmana passada, Ports de la Generalitat va adjudicar les obres del projecte a l'empresa ACSA, Obras e Infraestructuras, SA. La remodelació oferirà un canvi considerable a l'actual aspecte que ofereix aquest tram de la façana marítima, que va des de la plaça de Marcel·lí Domingo fins a la rotonda situada davant del Patronat de Turisme de Cambrils, d’uns 180 metres de llarg. Amb la remodelació, aquesta part oferirà un aspecte molt semblant al del primer tram del passeig que va des de la rotonda del Club Nàutic fins a la plaça de Marcel·li Domingo, acabat en la primera fase l'any 2001. D'altra banda, tal hi com va explicar
Enric Martínez, recentment també s’ha finalitzat l'ampliació del moll de ribera, amb la qual s'ha guanyat una superfície de 1.650 metres quadrats.

Les obres


Segons va explicar Enric Martínez aquest projecte està diferenciat en dues grans àrees. La primera, al costat dels edificis, inclourà una zona de terrasses, una vorera a nivell i un vial de serveis, que donaran suport a les activitats dels comerços i de la restauració. Aquest  estarà delimitat en tots dos costats per pilons, per on hi podran circular vianants i el servei logístic per als comerciants. Pel que fa a la banda del passeig més propera al mar, hi haurà un passeig per a vianants i un carril bici de 2,50 metres. Aquestes dues àrees estaran separades per un vial de trànsit rodat. L'Ajuntament s'encarregarà d'instal·lar els contenidors subterranis per a la recollida selectiva de residus, alhora que modificarà els serveis públics existents al subsòl. A banda, el mobiliari urbà com jardineres, bancs i pilons tindrà les mateixes característiques que els de la primera fase. El pressupost total de les obres d’execució és d'1.510.005,90 euros, dels quals 1.108.714,75 euros aniran a càrrec de Ports de la Generalitat i l’Ajuntament de Cambrils aportarà un total de 401.291,17 euros.

Opinió dels veïns i comerciants

Joan Pedrell –propietari del restaurant Can Gatell–, present ahir en la reunió, va explicar  que “aquesta obra és una alegria, ja que era imprescindible fer-la i em sembla que serà una bona millora. Hi ha petits detalls a discutir, perquè per exemple a mi no m’agraden aquestes gàbies que els establiments col·loquen al mig del passeig. M’agraden molt més les terrasses adossades a les parets de les façanes, sobretot a l’hivern, que Cambrils no té tanta vida". Francine Thouet –de l'establiment La Cala– va explicar que "el que no m'agrada és que es perdi l'ànima i l'essència del port de Cambrils. Ara tot ho fan igual i tots els pobles s'assemblen. El port m'agradava molt més abans, perquè tenia més encant, més color".

Comenta aquest article