Informació general

FA 10 ANYS: S'estrena la il·luminació de la façana de l'església de Santa Maria

Per Judit Pinazo



Una de les millores de les obres del carrer de les Creus ha estat la il·luminació de l'església de Santa Maria
Notícia publicada el 13 de desembre de 2006

El passat mes d'octubre va fer un any que es van iniciar les obres del carrer de les Creus. Durant tot aquest temps s'han establert diferents terminis de finalització de les obres, que s'han anat modificant en diverses ocasions. Bona part de les obres van finalitzar el passat mes d'octubre, i des d'aleshores només quedava pendent finalitzar petits detalls, sobretot aquells relacionats amb el mobiliari urbà i la il·luminació.

Referent a la il·luminació, cal destacar que ha estat una de les millores importants. S'ha canviat el cablatge elèctric de les façanes per cablatge elèctric soterrat, s'ha il·luminat el carrer amb punts de llum al terra i  s'ha il·luminat la façana de l'església de Santa Maria i la seva plaça, que 
cada dia s'il·luminen des que es fa fosc fins a la una de la matinada. A la plaça també s'hi afegiran més bancs, després de les peticions fetes pels veïns.

Finalment, doncs, els veïns del carrer de les Creus han vist com es posava punt i final a unes obres que no han estat fàcils i que han provocat forcça problemes al veïnat i al mateix Ajuntament, que en diverses ocasions s'ha mostrat molest amb l'incompliment dels terminis per part de l'empresa Cobra, encarregada de dur a terme les obres.

Hores d'ara, està pràcticament tot enllestit i només queden pendents petits detalls. Tal i com explicava l'alcalde –Robert Benaiges–, al carrer de Rovira l'empresa Fecsa-Endesa ha de fer la connexió elèctrica entre els dos costats del carrer per tal d'eliminar el cablatge que actualment hi ha a les façanes. Un cop això estigui acabat s'hi podran instal·lar les jardineres, un total de 14, segons Benaiges.

També s'han de canviar les jardineres que hi ha al final del carrer de les Creus a tocar de la plaça de Marianao. Concretament es trauran les de 2 metres i se'n posaran sis d'1 metre. 

Entrada del refugi

Un cop finalitzin les obres, es començarà a treballar en l'habilitació del refugi de la Guerra Civil que es va trobar a la plaça de l'Església el passat mes de febrer. Tal i com explicava el director del Museu d'Història de Cambrils –Gerard Martí– està previst que l'adaptació de l'interior i de l'accés al refugi s'inclogui dins de les actuacions previstes dins del projecte de la subvenció de la Llei de Barris que l'Ajuntament va rebre el passat mes de juny i que suposarà una inversió de 6 milions d'euros en la millora del Barri Antic.

Segons Martí, el refugi està en força bones condicions, tot i que s'ha d'habilitar per fer-se visitable i adequar-lo. Cal, per exemple, arreglar alguns forats que hi ha a les parets, netejar-ho a fons i posar-hi tots els serveis necessaris per fer-hi visites, com per exemple, llum.

Comenta aquest article