Informació general

FA 10 ANYS: L'artista cambrilenca Nuri Mariné guanya el 26è Premi de Pintura Vila de Cambrils

Per Judit Pinazo



La pintora cambrilenca, Nuri Mariné, ahir davant de l'obra guanyadora "Peix de Llum"
Notícia publicada el 27 de novembre de 2006

Ahir al migdia la Sala de Plens de l'Ajuntament va acollir l'entrega dels Premis de Fotografia i Pintura Vila de Cambrils, que enguany arriben a la seva 20ena i 26ena edició respectivament. La regidora de Cultura -Neli Queral- va ser l'encarregada d'inaugurar l'acte en una sala de Plens plena de gom a gom i va voler destacar la bona salut i l'alt nivell artístic del que gaudeix el premi, que cada any "compta amb una major participació i amb un alt nivell entre els artistes".

Premi de Pintura

Pel que fa al Premi de Pintura, enguany hi han participat un total de 152 artistes, 30 dels quals són de Cambrils, que han presentat un total de 160 obres elaborades amb tècniques diverses. El Premi de Promoció Local, dotat amb 1.000 euros va ser per l'obra Mirant a la Meca, de Paquita Ciurana Rimbau. Sèrie Mediterrani és el nom de l'obra que va aconseguir el Tercer Premi, dotat amb 1.400 euros i obra de Carme Tort Tañà, de la Garriga. El segon Premi va anar a parar a mans de Miquel Gelabert de Barcelona, amb l'obra titulada, Nocturn Land, dotat amb 1.800 euros.

Finalment el Primer Premi de la 26ena edició del  Premi de Pintura Vila de Cambrils, dotat amb 2.500 euros, va ser per la cambrilenca Nuri Mariné amb l'obra Peix de llum. L'obra, tal i com explicava Mariné, ahir després de l'entrega de Premis en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, forma part d'una col·lecció amb el mateix nom formada per 50 peces, que gira entorn la fascinació que tenen alguns peixos per la llum, concretament el peix blau "sempre m'ha cridat l'atenció com un peix pot anar a la llum fins a la mort". El metracrilat, els olis, el paper de plata i l'esmalt sintètic són els principals materials que Mariné ha utilitzat per fer el quadre, utilitzant la tècnica mixta. Actulament esta a punt de finalitzar aquesta col·lecció i buscant sala per exposar-la, explicava ahir.

Recordem que l'artista cambrilenca havia participat en altres ocasions en el Premi, però aquesta és la primera vegada que ha aconseguit el primer premi. Ahir, en finalitzar l'entrega de Premis es mostrava molts satisfeta d'haver aconseguit un premi com aquest en el seu municipi "és molt important perquè és un premi que et dóna el teu poble, i que alhora et dóna reconeixement perquè té un jurat amb molt nivell".

Les obres seleccionades d'aquesta edició es poden veure exposades, des d'ahir i fins el proper 13 de gener de 2007 a la Sala Àgora de l'Ajuntament i a l'Espai el Pati del Centre Cultural.

Premi de Fotografia

En la 20ena edició del Premi Internacional de Fotografia Vila de Cambrils s'han presentat un total de 297 fotografies, de 79 fotògrafs, de procedència diversa; Catalunya, l'Estat, Suècia, Portugal, Colòmbia i Austràlia. En l'entrega de Premis d'ahir no van poder-hi assistir alguns dels fotògrafs premiats, la majoria d'ells per qüestions de distància geogràfica. Les deu fotografies seleccionades i que passaran a formar part de la fototeca municipal són: Faro del Fangar, d'Albert Porres, de Tarragona; Avi fumant pipa, de Joan Serrano de Ripollet; Sambo, de Miguel Parreño, de Barcelona; Viet pobre de Miquel Viñas de Barcelona; Coques de M. Gàrcia de Reus; Foto nº2 de José Julián de San Fernando, Enrique, de Vicente Peiró de Logroño; Isla Cristina, de José M. Bermejo de Màlaga; ¿Qué es lo que haces tu aquí? de José Manuel Maiquez, de La Línea i Santiago de Cuba de Juan Miguel Alba, de Màlaga.

Les fotografies seleccionades estaran exposades a la Sala Àmbits del Centre Cultural fins el proper 6 de gener i en motiu del 20è aniversari del Premi de Fotografia, l'any vinent es muntarà una mostra a la Sala Àgora, amb fotografies adquirides al llarg d'aquests vint anys.

Comenta aquest article