Societat

El cambrilenc José Luis Maestre és distingit amb el Diploma de Mestre Artesà Pastisser

Per Berta Ruiz

El pastisser cambrilenc José Luis Maestre a l'obrador de la pastisseria La Font

El jove pastisser cambrilenc José Luis Maestre de la pastisseria La Font ha estat distingit, recentment, amb el Diploma de Mestre Artesà Pastisser. El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat organitza, anualment, l'acte de lliurament de Diplomes de Mestre Artesà Alimentari i del Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador amb l'objectiu de distingir aquelles persones que han destacat pels seus mèrits de creativitat i coneixement en el camp de l'artesania alimentària al llarg de la seva trajectòria professional. Enguany, l'entrega de premis va tenir lloc a Barcelona, el passat 15 d'octubre.

Als seus 33 anys d'edat, José Luis Maestre es dedica a la pastisseria des dels 16 anys. És pastisser de segona generació i va començar a treballar a la pastisseria amb el seu pare; primer com a segon oficial durant 4 anys, després com a primer oficial durant 6 anys i, des d'aleshores, com a cap d'obrador. La formació és extensa i variada. Tal com ha explicat a revistacambrils.cat va iniciar els seus estudis a l'Escola d'Hoteleria de Cambrils, a l'Escola de Pastisseria de Barcelona, així com a la Chocolate Academy Master de Vic, un dels millors centres d'aprenentatge d'Europa. També ha fet diversos cursos complementaris de xocolateria, caramel i macarons artístics i ha impartit docència en diferents ocasions, tant a l'Escola d'Hoteleria de Cambrils com al Gremi d'Artesans de Tarragona. Segons ha comentat Maestre, "sempre està en constant formació". Per altra banda, l'any 2005 va guanyar el concurs de creació de la pasta típica de Cambrils, amb les anomenades "Cambrillanes", un postre fet amb avellanes que simula la Torre de Cambrils. Del seu obrador surten les més típiques elaboracions tradicionals en dolços, rebosteria dolça i salada, pastissos i figures de xocolata i caramel, a més de les creacions més avantguardistes i pastissos personalitzats

Pel que fa a la distinció del Diploma de Mestre Artesà Pastisser, José Luis Maestre s'ha mostrat molt satisfet per aquest reconeixement ja que, habitualment, s'atorga a gent de més edat i que porta més anys de trajectòria professional. De fet, el cambrilenc ha estat l'artesà més jove reconegut en aquesta edició. Afirma que el que més li agrada fer és l'apartat artístic, "l'alta pastisseria, moderna i innovadora". Per exemple, una de les seves darreres creacions és un pastís de xocolata amb sal, que combina a la perfecció els tocs dolços i salats en el seu sabor.

Imatge dels guardonats a l'entrega de distincions que va tenir lloc a Barcelona, el passat mes d'octubre

Comenta aquest article