Camp

Arriba la segona edició del Vinyartia, la mostra d'art artístic de Vinyols i els Arcs

Per Redacció

Imatge d'arxiu d'una sessió de conta contes al Vinyartia

L’Associació Cultural El Replà organitza, aquest cap de setmana, la segona edició de Vinyartia. Una mostra biennal que vol mostrar el potencial artístic vinyolenc i donar a conèixer els artistes professionals i amateurs que volen donar difondre la seva obra. Pintors, fotògrafs i artesans seran els protagonistes de les entrades de les cases. Els músics i els rapsodes tindran diferents espais del poble per fer les seves actuacions.

Diferents activitats

Avui divendres, a la plaça de l’Església, hi haurà l’acte d’inauguració de la mostra. Al vespre, hi haurà la primera de les novetats d’aquesta edició, un maridatge musical. Tant el divendres com el dissabte al vespre, la música i els vins es maridaran en una vetllada que es preveu que sigui molt singular. El dissabte té un toc de caràcter més infantil. Al matí hi haurà tallers per pintar i construir un pal de pluja i també hi haurà un conte contes i gegants. A la tarda, el torn serà per les gimnastes de rítmica i els petits músics. La tarda s’acabarà a l’església amb una actuació de música clàssica. Les exposicions dels artistes a les entrades de les cases estaran obertes dissabte a la tarda i diumenge durant tot el dia. S’hi podran trobar exposicions de pintura, fotografia i artesania. També durant el cap de setmana, els visitants podran fotografiar-se en el Fotocola’t artístic que hi haurà al costat del punt d’informació. Diumenge al migdia, la xaranga donarà pas al concert vermut a la plaça de l’Església que servirà per donar els premis als concursos de pintura ràpida i del ral·li fotogràfic. A la tarda, un joc portarà a descobrir el Secret de Vinyartia pels carrers vinyolencs i un conte contes per adults, tancarà la mostra artística d’aquest any.

El programa d’actes es pot trobar a l’esdeveniment del Vinyartia, dins a la pàgina del Facebook d’@elReplaVinyols, així com també les bases dels dos concursos. S’anima també als participants i visitants a utilitzar l’etiqueta #Vinyartia16 a les xarxes socials.

Comenta aquest article