Informació general

La llar d'infants municipal Maria Dolors Medina celebra el seu desè aniversari

Per Berta Ruiz

Un moment de l'acte de parlaments de la celebració del desè aniversari de la llar d'infants Maria Dolors Medina, el passat dissabte al matí

La llar d'infants municipal Maria Dolors Medina va celebrar, aquest passat dissabte al matí, la seva festa del desè aniversari. Va ser una jornada molt emotiva, plena de retrobaments de famílies d'alumnes i d'antics alumnes, així com part de la comunitat educativa que ha passat pel centre al llarg d'aquests 10 anys. Per començar la trobada, els timbalers Cop de Cap van animar la festa amb els seus ritmes al mateix pati de la llar d'infants. Una estona després es va donar pas a l'acte institucional amb un torn de parlaments, a càrrec de l'alcaldessa –Camí Mendoza–, la directora del centre –Aida Suárez– i la regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament, Montse Masdeu.

En les seves paraules, Camí Mendoza va explicar que ara fa deu anys es va obrir la primera llar d'infants municipal de Cambrils, en una clara aposta per l'educació en l'etapa formativa de 0 a 3 anys que, uns anys després, es va veure ampliada amb la segona llar d'infants municipal, La Galereta, que va obrir les seves portes l'any 2010. Mendoza va tenir unes paraules de felicitació per a tota la comunitat educativa, personal de serveis i familiars d'aquesta llar d'infants que, dia a dia, treballen en aquest àmbit de l'educació. També va tenir unes paraules de record per a la persona que dóna nom al centre –Maria Dolors Medina (que va morir en un accident de trànsit l'any 2002)–. Va ser la primera dona cambrilenca en formar part d'un consistori democràtic i que, també va ser la primera en creure en la necessitat de posar en marxa una llar d'infants pública al municipi

Aida Suárez, directora: "Vam començar a construir el projecte educatiu de la primera llar d'infants municipal"

Per la seva part, la directora del centre –Aida Suárez– va qualificar la trobada com un "matí molt especial" i es va remuntar als inicis del centre, l'1 de setembre de 2006, "quan vam entrar per primera vegada a la llar i vam començar a construir el projecte educatiu de la primera llar d'infants municipal". Va agrair l'esforç realitzat per tot el personal al llarg d'aquests anys, "un equip que ha sabut adaptar-se als canvis i a les necessitats sorgides, que es renova constantment per donar resposta als infants que acollim. També gràcies a tots aquells infants que entren reptant pel terra de la llar i acaben cantant les cançons, gràcies a les famílies que ens confien els seus grans tresors, gràcies a les AMPA –l'actual i les anteriors–, així com a l'Ajuntament i a la regidoria. Entre tots configurem tots els elements necessaris per fer un infant capaç". La directora del centre, visiblement emocionada, també va tenir unes paraules d'agraïment personalitzat per a totes les persones que formen part de l'equip del centre.

Finalment, la regidora d'Ensenyament –Montse Masdeu– també es va voler sumar a les felicitacions per aquests deu anys de trajectòria de la primera llar d'infants municipal. Masdeu va posar de manifest l'aposta del consistori per aquesta etapa educativa que, tot i no ser obligatòria, és molt important en la formació emocional i sensorial de l'infant.

Després dels parlaments, es va comptar amb la presència del germà de Maria Dolors Medina a qui se li va lliurar una samarreta de record del centre, així com un llimoner que va plantar al pati de la llar en commemoració d'aquest desè aniversari. La festa va seguir amb diferents jocs i activitats per a la canalla al pati, una estona de portes obertes per l'interior de l'edifici i un vermut musical per a tota la família.

Comenta aquest article