Informació general

FA 10 ANYS: El regidor de CiU Joan Serra diu adéu a la política i dóna pas a Mercè Dalmau, que el substituirà a l'Ajuntament

Per Judit Pinazo



Mercè Dalmau, Joan Estrada i Joan Serra, ahir en roda de premsa
Notícia publicada el 17 d'octubre de 2006

Ahir al migdia el comitè local de Convergència i Unió a Cambrils va anunciar la retirada del fins ara regidor convergent Joan Serra de la política local. L'equip de CiU al complet va fer pública la decisió en una roda de premsa que també va servir per presentar la regidora que el substituirà en el càrrec, Mercè Dalmau. Segons el regidor de CiU Joan Estrada, encarregat de comunicar el canvi en la formació que ja feia temps que es debatia, "és un relleu consensuat i que pretén donar una continuïtat a la feina feta fins ara, alhora que pretén reforçar-la i potenciar-la".

El moment oportú

En la roda de premsa del seu comiat de la política local, Joan Serra va voler destacar que "aquest és el moment oportú per deixar la política activa i fer un relleu generacional dins la coalició de CiU". Serra va coincidir amb Joan Estrada que el canvi "s'ha produït amb el màxim consens possible dins de la coalició". En les seves paraules de comiat, Serra explicava que tots aquests anys en actiu a la política local li han proporcionat molts moments de gratitud i d'altres de molt durs i difícils. A partir d'ara pensa dedicar-se plenament a la seva professió i pensa continuar "donant guerra" abans de jubilar-se. Recordem que Joan Serra participava en la política local des de l'any 1991 i entre els anys 1999 i 2003 va ser alcalde de Cambrils, càrrec que va haver de deixar després que prosperés la moció de censura presentada mig any abans d'acabar el mandat pels partits que ara estan al govern més el regidor d'ACI.

En la roda de premsa d'ahir, Serra assegurava que "ara és el moment de deixar que encapçalin la política cambrilenca altres generacions" alhora que va voler dedicar unes paraules d'encoratjament a Mercè Dalmau.

Més participació, coherència i projecte de futur

Per la seva banda, Mercè Dalmau, que serà l’aposta de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) per encapçalar la llista a les properes eleccions municipals del maig de 2007, va voler donar les gràcies a Joan Serra per la renúncia que ha fet al seu càrrec i va voler agrair a la formació la confiança que ha dipositat en ella en tot moment. En aquesta nova etapa pública que inicia Mercè Dalmau pretén tirar endavant una feina en conjunt amb tres objectius molt clars. Per una banda, aconseguir una major participació per part dels ciutadans, cohèrència en les actuacions i tenir projecció de futur. Tot i així, Dalmau no va concretar cap projecte, ja que actualment la formació convergent treballa en l'elaboració del seu programa electoral, de cara a les eleccions municipals que se celebraran el proper mes de maig. Sí que va destacar que fins a les properes eleccions continuaran treballant en la seva feina com a oposició. Una oposició, la de CiU, que segons Dalmau no ha estat mai de "crear titulars cada setmana a la premsa".

El nou càrrec de Mercè Dalmau li permetrà entrar a formar part del grup municipal de Convergència i Unió, la qual cosa li permetrà poder conèixer millor l'entrellat i els mecanismes de l'administració pública local, explicava Estrada en la presentació d'ahir. Segons Dalmau, això els permetrà ser més eficients i donar una millor resposta als problemes que tenen els cambrilencs.

Tal i com va explicar Joan Estrada, encara no se sap en quants dies es farà efectiu el relleu. Segons Estrada, el procediment es durà a terme en dos plens. Un cop hagi passat per ple la comunicació del relleu i s'hagi aprovat, que està previst que sigui en el ple que se celebrarà aquest proper dijous. Un cop aprovat, l'acord es tramet a la junta electoral central, a Madrid, on es fa efectiu el canvi. Després torna a l'Ajuntament de Cambrils i s'ha d'aprovar l'acceptació per ple.


Comenta aquest article