Societat

Es presenta el programa de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, que es farà del 2 al 17 de setembre

Per Berta Ruiz



D'esquerra a dreta: Joan Estrada, Josep M. Masdeu, Neli Queral, Rosa M. López i Jordi Martí
Ahir es va presentar en roda de premsa la programació d'actes de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. En l'acte hi van ser presents l'alcaldessa en funcions –Rosa Maria López–, la regidora de Cultura i Festes –Neli Queral– i representants d'algunes de les entitats que participen en la festa, com tota l'Endenga o Traüt de Tarí.

En la presentació del programa de festes, Rosa Maria López va destacar el fet que "és una festa que representa tots els ciutadans i ciutadanes de Cambrils, tant de la zona de la Platja com de la zona de la Vila, amb activitats diverses i molt variades perquè tothom es pugui sentir identificat i s'ho pugui passar molt bé". Per la seva banda, Neli Queral va fer un repàs per les principals novetats de la festa d'enguany i els actes més destacats.

15a Nit del Foc

El cap de colla de Tota l'Endenga –Josep Maria Masdeu–, juntament amb Joan Estrada, van explicar els detalls de l'acte que encetarà el programa de festes de la Mare de Déu del Camí, el proper dia 2 de setembre. Josep Maria Masdeu va explicar que enguany la colla celebra el seu quinzè aniversari i que per aquest motiu s'han intentat potenciar i millorar alguns aspectes perquè la festa pugui sortir millor. Com cada any, es farà el correfoc infantil amb els Diables Infantils del Ball de Diables de Tarragona i posteriorment es farà la presentació de la nova bèstia de foc de la colla, inspirada en una figura de la façana de la parròquia de Santa Maria. A les 22.30 hores s'iniciarà el correfoc pels carrers del Barri Antic, que finalitzarà amb l'encesa i l'espectacle piromusical final a la plaça del Setge. Després, a la zona del Pinaret, hi haurà el concert de Lax'n'busto i les actuacions de Soul Machine i Dj Pemi Fortuny.

Documental de Revista Cambrils Audiovisuals

D'altra banda, Joan Estrada –membre de la Colla Gegantera Tota l'Endenga– va avançar la presentació i projecció d'un reportatge audiovisual, elaborat per Revista Cambrils Audiovisuals, que es projectarà de forma continuada a la plaça del Setge a partir de les nou del vespre, a través d'unes grans pantalles, per a tota la gent que durant bona part de la tarda es va aplegant a la plaça del Setge per veure la part final del correfoc. Aquest és un reportatge d'uns 20 minuts de durada aproximadament, editat i produït per Revista Cambrils Audiovisuals, que recull imatges de vídeo, filmacions particulars i fotografies d'aquests quinze anys d'història de la Nit del Foc.

Mangrana'06

El festival de música ètnica i popular Mangrana –organitzat per Traüt de Tarí– arriba enguany a la seva novena edició. Jordi Martí va explicar que des dels seus inicis, el festival es va plantejar "com una finestra oberta a les músiques d'arreu del món". Enguany, s'iniciarà el dia 3 amb la cercavila inicial pels carrers del Port amb la companyia de música i animació Xarop de Canya. També hi actuaran el dia 3 el grup de folk català La Carrau i Akim El Sikameia, un músic nascut a Algèria i representant de la fusió musical del Magreb amb les músiques europees, el dia 4 al Parc del Pescador. I la formació grega Daj Tiridí, que interpretarà cançons tradicionals gregues, el dia 9.

Festivitat de la Mare de Déu del Camí

El dia 8 de setembre, festivitat de la Mare de Déu del Camí, es celebraran els actes més tradicionals de la Festa Major, com el seguici popular pels carrers de la població, l'ofici solemne a l'ermita de la Mare de Déu del Camí i l'ofrena floral a la sortida de missa. Es farà, també, una ballada de gegants i nanos i es presentarà el nou gegantó del Setge de Cambrils. També hi haurà la tradicional ballada de sardanes i el vermut popular a càrrec del Ball de Bastons de Cambrils. També cal destacar el concert de Festa Major, que enguany es recupera després de molts anys, amb Maria del Mar Bonet, que presentarà el seu nou treball, Terra secreta, i que tindrà lloc a partir de les 22.30 hores al Palau Municipal d'Esports.

8a Trobada de Gegants

El dia 10 de setembre es farà una nova edició de la Trobada de Gegants, que enguany es farà durant tota la tarda als carrers de la Vila i aplegarà una vintena de colles i una cinquantena de gegants. Posteriorment, al Palau Municipal d'Esports, es farà la Festa Gegant –organitzada pels Cop de Cap– amb les actuacions dels grups cambrilencs Kota Zero, Gadegang, els madrilenys Mama Ladilla i l'actuació final de Dj Piti.

A banda, també es poden destacar altres activitats, com l'estrena de la nova obra del grup de teatre cambrilenc Xerinola, Torna-la a tocar, Sam de Woody Allen, el dia 7 de setembre al Palau Municipal d'Esports; els actes de la Diada Nacional de Catalunya amb sardanes i un gran castell de foc, i una de les novetats d'enguany: la 1a Mostra d'Entitats de Cambrils, que es farà el proper 17 de setembre durant tot el dia al Parc del Pescador.

Comenta aquest article