Camp

S'enceta la campanya d'elecció de 7 tresors patrimonials de Reus per a la designació de la Capital de la Cultura Catalana 2017

Per Redacció

Presentació de la campanya, ahir, a la Casa Navàs de Reus

L’Ajuntament de Reus i l’organització Capital de la Cultura Catalana van presentar, ahir a la Casa Navàs, la campanya d’elecció i promoció 7 tresors del patrimoni cultural de Reus, en el marc de la designació de Reus com a Capital de la Cultura Catalana 2017. L’objectiu d'aquesta campanya és promoure i divulgar el patrimoni cultural de Reus d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i motivar la visita als llocs seleccionats i elegits. A més, pretén establir noves rutes turístiques que permetin als visitants conèixer la riquesa patrimonial de Reus alhora que es promou la participació ciutadana.

Tal i com ha recordat l'alcalde, Carles Pellicer, la campanya s'ha presentat en un escenari ben singular, la Casa Navàs, edifici modernista obra de l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner i que és ben representatiu de la riquesa patrimonial que es pot trobar a la ciutat de Reus. Durant l'acte de presentació d'aquesta campanya d'elecció dels 7 tresors patrimonials de Reus també han intervingut la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, el president de l'entitat Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, i el coordinador de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017, Jordi Manent.

Tres fases amb votació popular


La campanya té tres fases. Una primera en la qual els ciutadans poden presentar propostes de candidatura (des d'avui i fins al 23 d'octubre), una segona, en la qual es posen a votació ciutadana les candidatures presentades i acceptades (del 25 d'octubre al 20 de novembre), i una tercera (des de la setmana del 21 de novembre fins a finals d'any), en la qual es donen a conèixer i es promocionen els elements elegits com a 7 tresors del patrimoni cultural de Reus, nacionalment i internacionalment, tal i com ha explicat Xavier Tudela.
Els ciutadans que desitgin presentar propostes de candidatura per optar a convertir-se en un dels 7 tresors del patrimoni cultural de Reus poden enviar la seva proposta per correu electrònic a info@ccc.cat fins el dia 23 d’octubre.

Les propostes d'elements patrimonials que es poden presentar a aquest concurs per part de la ciutadania poden ser tant de patrimoni material com immaterial com ara l'arquitectura, la cultura popular, espais naturals o gastronomia, entre d'altres.
La campanya es podrà seguir, entre d’altres mitjans, a través de
www.ccc.cat 

www.facebook.com/capitalculturacatalana 

twitter.com/culturacatalana
twitter.com/reuscultura

facebook.com/reuscultura

Comenta aquest article