Societat

Montserrat Pujals rep l'Homenatge a la Dona Cambrilenca d'enguany

Per Lluís Rovira i Barenys

Joan Serra, Carme Borbonés, l'homenatjada Montserrat Pujals i Montse Garrido
Montserrat Pujals va rebre l'Homenatge a la Dona Cambrilenca, acte englobat dins les Jornades de la Dona que s'han realitzat a la nostra localitat del dia 8 al dia 21 de març. Aquest any s'ha celebrat l'Homenatge a la Dona Cambrilenca, per segon any consecutiu, amb la intenció de reconèixer l'activitat d'una dona envers la comunitat, valorant-ne la seva entrega i la participació activa en la vida social del municipi. El jurat va premiar, per unanimitat, la tasca feta per Montserrat Pujals, de la qual va destacar el seu altruïsme desinteressat en moltes facetes de la vida quotidiana de Cambrils. Montserrat Pujals va ser la fundadora de l'Agrupació Sardanista Sant Jordi, a principis dels anys 60, i va intervenir en la institucionalització de la portada de la Flama del Canigó als Països Catalans. També va ser fundadora juntament amb Antoni Domènech de l'Associació de Veïns Sant Pere del Port de Cambrils i va participar activament en la instal·lació del monument a Marcel·lí Domingo. Amb el mateix Antoni Domènech també van impulsar els primers equips de futbol sala de la localitat, l'Agrupació Sardanista i l'Associació de Veïns Sant Pere. Especial menció mereix el treball realitzat a favor de les vídues i orfes dels soldats de la República, que no rebien cap tipus de prestació. L'any 1979 va aconseguir que uns quants cambrilencs cobressin una important quantitat de diners a més de la pensió periòdica mensual. Montserrat Pujals va ser la presidenta de la secció local d'ERC des de l'any 1991 fins a l'any 1999. Ara fa un any va ser escollida presidenta del Club de Jubilats de la Casa del Mar, l'entitat que l'ha proposat per a l'homenatge.

L'acte d'homenatge es va fer el passat 8 de març a la sala de plens de l'Ajuntament i va estar presidit per la delegada de Benestar Social a Tarragona, Carme Borbonés, l'alcalde Joan Serra i la regidora de Benestar Social, Montse Garrido. Montserrat Pujals va rebre emocionada la designació del seu nomenament en presència dels seus familiars i companys del Club de Jubilats. Va ser obsequiada amb un esmalt i un ram de flors. També havien optat a aquest guardó dues dones més, M. Josefa López Martínez (la “Maria de les injeccions”), i Elena Ortueta, que eren presents a l'acte.

Xerrades, excursió i botifarrada

El programa d'actes desplegat enguany en motiu de les Jornades de la Dona també ha comprès diferents xerrades. El 12 de març la presidenta de la Fundació Internacional de la Dona Emprenedora, Anna Mercader Ferrando, va parlar sobre la dona emprenedora; el 18 de març Romina Polo, especialista en nutrició de l'empresa Puleva, va parlar sobre l'osteoporosi, i el 19 de març M. Dolors Pons, especialista en nutrició, va fer una xerrada sobre els avantatges d'una bona nutrició en el climateri i la menopausa. El 14 de març va ser el dia elegit per fer una excursió a Vallbona de les Monges i el dia 20 per fer una cata de vi i oli, a càrrec d'Antoni Pino, al local social de l'Associació de Dones “Amunt”. Dins aquest variat reguitzell d'actes també s'han fet dos programes magazins a Ràdio Cambrils amb els temes “Dona maltractada” i “Dona immigrant”, els dies 14 i 24 de març, i una botifarrada popular, una enlairada de globus i la lectura del manifest per la igualtat, el desenvolupament i la pau al nou mil·leni, el diumenge 17 de març.

Comenta aquest article