Cultura

Onze grups participaran, del 2 d'octubre al 13 de novembre, a la 8a Mostra Internacional de Jazz&Blues

Per Berta Ruiz

Roda de premsa de presentació del cartell d'enguany. D'esquerra a dreta: Isaac Albesa, Camí Mendoza, Lluís Abella i Dani Morell

Onze grups participaran, del 2 d'octubre al 13 de novembre, a la 8a Mostra Internacional de Jazz&Blues 2016, organitzada per l'associació La Mar de Jazz Cambrils amb el suport de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils, a Diputació de Tarragona, els serveis territorials de Cultura de la Generalitat a Tarragona i també el patrocini de Vermuts Miró de Reus i Estrella Damm. Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació del cartell d'enguany a càrrec de l'alcaldessa –Camí Mendoza–, el regidor de Cultura –Lluís Abella– i dos representants de La Mar de Jazz, Isaac Albesa i Dani Morell.

Jazz al Parc & Fideujazz popular

Tal com van detallar en la presentació, una de les grans novetats de l'edició d'enguany és que, per primera vegada, la Mostra tindrà un caràcter internacional ja que comptarà amb la presència de dos grups nord-americans que actuaran a la sala M’art i a la Boheme: els grups de blues & rock The Roomsounds i de blues & soul The Broadcasts, que es troben de gira per Europa actuaran a la Mostra els dies 14 d’octubre i 28 d’octubre, respectivament. També enguany se celebrarà la segona edició del Jazz al Parc & Fideujazz popular, un esdeveniment lúdic amb entrada gratuïta que tindrà lloc al parc del Pescador el diumenge 2 d’octubre a partir de les 12.30h del matí i fins les 20.00h. Durant tot el dia hi haurà quatre actuacions de primer nivel, com la del bateria de Flix Genís Bagés liderant el Genis Bagés Trio (jazz), el quartet Valentí Moya & Joan Pau Cumellas Quartet (jazz manouche), el grup tarragoní Try’s (blues) i Outer Space (jazz/funky), una formació molt potent de set músics que s’està fent un nom important al panorama jazzístic del nostre país amb una música molt moguda i al mateix temps una mica sideral. En aquesta segona edició de Jazz al Parc hi haurà –al migdia– fideus rossos i servei de begudes i refrescos durant tota la jornada per tal que hi hagi un bon ambient al parc del Pescador. Els concerts gratuïts començaran a les 12.30h fins a les 15.30 i a la tarda es reprendran a les 17.00h.  

La resta de la programació de la 8a Mostra Internacional de Jazz & Blues de Cambrils la configuren les actuacions del guitarrista de jazz anglès resident a Barcelona, Dick Them, amb el seu trio el divendres 7 d’octubre a la Sala M’art; el concert de Hot Pickels Quintet a la Sala M’art el dia 21 d’octubre. En aquesta actuació aquest quintet barceloní integrat per membres de la La Vella Dixieland entre ells el veterà Josep Maria Farràs tindran d’acompanyant especial al trompeta tarragoní  Xavi de la Salud en un concert que ja es va poder escoltar al Festival de Dixieland de Tarragona. Gorka Benítez & David Xirgu portaran el seu jazz a La Boheme el dia 4 de novembre en un concert molt esperat per la presència al saxo i a la bateria de dos dels grans de la música al nostre país. L’estrena del grup Ràdio Rojals, un trio de post-jazz integrat pel reusenc Gerard Marsal al saxo, el tarragoní Xavi Masjoan i Albert Ferré, que es presentarà a la Sala M’art el divendres 11 de novembre.

Concert de clausura amb Giulia Valle Trio a la Cripta

El concert de clausura serà el que oferirà la italiana Giulia Valle. Aquesta contrabaixista resident a Barcelona es presentarà a la Cripta de l’Ermita la tarda del 13 de novembre per presentar el seu nou disc enregistrat com a Giulia Valle Trio en el qual l’acompanyen Marco Mezquida, un dels grans pianistes catalans de l’actualitat i un altre cop David Xirgu, que tornarà a Cambrils després del concert amb Gorka Benínez. Giulia Valle arribarà a Cambrils pocs dies després d’estrenar el seu disc al Festival de Jazz de Barcelona, un disc enregistrat al Festival de Jazz de Sant Francisco.

Les entrades

Les entrades als concerts es podran comprar mitja hora abans de l’inici de cada actuació, previstes a les 22.30 al preu de 6 euros, excepte el concert de Giulia Valle Trio que costarà 7 euros i que tindrà lloc a les 19.30hores a la Cripta. L’entrada del Jazz al Parc és gratuïta.Comenta aquest article