Societat

Mil 'pintxos' solidaris contra la leucèmia

Per Berta Ruiz

Alguns dels membres de la nova associació Cambrils Societas Coqvinaria. D'esquerra a dreta: Francesca Martínez, José Luis Cimarras, Cinta Mèlich i Salvador Poyo

A falta de dos dies perquè se celebri la 9a Mostra d'Entitats de Cambrils al parc del Pescador són moltes les associacions que preparen diferents activitats per aquesta jornada. Una d'aquestes entitats és Cambrils Societas Coqvinaria –una societat gastronòmica de Cambrils de molt recent creació– que cuinarà un miler de 'pintxos' amb un objectiu solidari: recaptar fons per al Projecte ARI de la Fundació Clínic en pro de la investigació contra la leucèmia.

Així doncs, aquest proper dissabte 17 de setembre –entre les 17 i les 22 hores–, membres d'aquesta societat gastronòmica serviran un miler de racions que, en aquesta ocasió, seran elaborats sota la temàtica "Cambrils, Km 0. El rebost d'August", ja que recrearan la cuina romana tot cuinant amb productes de la terra, productes de proximitat. La gent podrà degustar gratuïtament un ampli ventall de 'pintxos' i fer la seva aportació econòmica voluntària a la causa solidària. A més, tothom que col·labori entrarà en el sorteig d'una panera amb productes alimentaris (se'n sortejaran dues). Per col·laborar amb el Projecte ARI també han obert una pàgina de crowfunding a la plataforma www.migranodearena.org. Aquest és l'enllaç on es poden fer les donacions econòmiques.

Promoció de la cultura gastronòmica mediterrània

Cambrils Societats Coqvinaria es va constituir legalment el passat mes de març, tal com ha explicat el seu president –José Luis Cimarras– a revistacambrils.cat, i des d'aleshores han anat fent diferents activitats culinàries i trobades de divulgació i promoció de la cultura gastronòmica mediterrània. Segons Cimarra: "som una associació en la què molts som productors i distribuïdors de productes de Cambrils i de km 0, així com també hi ha productors d'oli. L'associació té una doble vessant, tant gastronòmica com cultural. Pensem que Cambrils ha tingut molta importància dins del món llatí, té tot aquest llegat històric, i per tant, volem que les nostres activitats també tinguin una base cultural i didàctica". De fet, l'associació pren un nom llatí en record a aquesta gastronomia històrica de l'època romana. Tal com ha comentat Cimarras, "els primers sopars temàtics que hem fet han estat de la cuina romana i els 'pintxos' que se serviran el dia de la Mostra d'Entitats també seran de temàtica romana, però no volem tancar-nos només a aquesta temàtica. Evidentment, estem dins de l'antiga zona de Tarraco i per això també li hem volgut donar aquest caràcter".

L'associació, que actualment compta amb una trentena de membres, anirà organitzant diferents activitats. Per al proper mes de novembre està previst fer un curs d'elaboració d'embotits a l'estil tradicional –obert a tothom– i de cara al mes de desembre s'organitzarà un seminari de cuina dels pescadors de Cambrils –obert a tothom–. També volen fer, segons Cimarras, diferents activitats amb els cuiners cambrilencs dins dels propis restaurants com degustacions o maridatges. La seu social de l'associació està situada al centre Les Basses, tot i que moltes de les activitats les fan en finques particulars. Per a més informació, disposen d'una pàgina de Facebook.

Comenta aquest article