Informació general

FA 10 ANYS: La primera edició de "L'ormeig. Pesca tradicional a Cambrils" se celebra amb bon èxit de participació

Per Judit Pinazo



La festa de l'ormeig va incloure una subhasta de peix a l'antiga
Notícia publicada el 3 de juliol de 2006

Ahir a la tarda es va celebrar a la platja de la riera d'Alforja la festa de "L'ormeig. Pesca tradicional a Cambrils" una activitat organitzada per l'Arjau - Vela Llatina de Cambrils.  La festa, organitzada dins dels actes festius de Sant Pere, va tenir com a objectiu principal donar a conèixer a través de diferents activitats l'ofici de la pesca tradicional. Segons Gerard Martí, membre de l'Arjau, la festa va tenir una molt bona acollida "la resposta de la gent va ser molt bona i això ens indica que ho podem tornar a fer, ja que gent i suport per part  de les associacions i a nivell particular n'hi ha. En el cas que ens plantegem tornar-ho a fer sabem que tenim una base important".

En declaracions de Gerard Martí a Revista Cambrils Diari Digital, aquesta primera edició ha funcionat molt bé, però com totes les primeres vegades s'han detectat diferents aspectes que es poden millorar, com per exemple tots aquells temes relacionats amb espais, coordinació, teatralitat, horaris, distribució de la gent, etc. "tota cosa que es fa per primera vegada té aspectes positius i negatius; tot i així en fem una bona valoració"

En la festa de l'ormeig, que va començar a les 6 de la tarda, hi van participar un centenar de persones que durant tota la tarda van anar col·laborant amb les diferents activitats organitzades, com és el cas de l'Agrupament Escolta Gent de Mar, el Consell Consultiu de la Pesca, la Confraria de Pescadors de Cambrils o l'entitat Vent d'Estrop - Vogadors de Cambrils, entre d'altres.

Presència de la Guàrdia Civil

De totes les activitats que hi havia previstes, aquelles relacionades amb la navegació a la mar, com la navegació amb vela llatina o les recreacions de pesqueres tradicionals a la mar, no es van poder dur a terme ja que una patrulla de mar de la Guàrdia Civil va fer acte de presència i va demanar als organitzadors una sèrie de permisos per realitzar activitats a la mar que no s'havien sol·licitat. Segons Gerard Martí "nosaltres vam aportar tota la documentació que teníem, però al ser la primera vegada no sabíem que s'havien de presentar una sèrie de documents. Al faltar aquests documents i després de l'avís de la Guàrdia Civil, ens vam limitar a fer les altres activitats".

Tot i que la Guàrdia Civil va estar tota la tarda navegant per davant de la platja de la riera d'Alforja i que no va permetre desenvolupar algunes activitats, la festa, segons Gerard Martí "no va decaure en absolut" i vam fer moltes altres activitats com la pesca de l'artet o la subhasta de peix a l'antiga, amb l'ajut del grup de teatre La Teca. La festa va incloure també l'acuació del grup La Romàntica del Saladar.

Comenta aquest article