Informació general

Es presenta l’estudi previ de cara a l’elaboració de l’Agenda21

Per Lluís Rovira i Barenys

Ramon Folch, al centre, acompanyat de Josep M. Palau i del regidor de Promoció de Ciutat, Francesc Garriga, durant la presentació de l’informe
Cambrils ja ha fet els primers pasos de cara a la implantació de l’Agenda 21. Des que el passat mes d’octubre el plenari ho va aprovar, la Regidoria de Promoció de la Ciutat es va posar en marxa per a la seva elaboració. L’empresa encarregada de l’elaboració de l’estudi previ i del Pla d’Acció que ha de permetre el desenvolupament de l’Agenda 21 és Gestió i Comunicació Ambiental, al capdavant de la qual hi ha el prestigiós biòleg Ramon Folch. El passat 23 de gener Ramon Folch, acompanyat de Josep M. Palau, va fer la presentació del document “Conceptualització de l’Agenda 21 local de Cambrils” a la sala de plens de l’Ajuntament. Tal com va explicar el mateix Ramon Folch, aquest primer estudi és l’anàlisi prèvia de com està el municipi, “aquí s’indiquen tots els documents que es precisen com a eines per al desenvolupament posterior de l’Agenda 21. En 4 o 5 mesos s’ha de recollir tota la informació, s’ha de tractar i fer una diagnosi. Després, en base a la diagnosi que es faci, s’elabora el Pla d’Acció, on es recolliran les grans línies estratègiques del municipi”. Aquest Pla d’Acció constitueix el nucli principal de l’Agenda 21. també s’elabora un pla de seguiment per corregir les possibles desviacions que es puguin produir. Folch també va ser clar en els terminis, l’Agenda 21 podria estar elaborada d’aquí a un any i mig o dos anys, “l’Agenda 21 comença però no té data d’acabament”, va manifestar. Un altre aspecte en el qual es va incidir durant la presentació és que per tirar endavant una Agenda 21 es requereix la implicació de la major part de la ciutadania.

§ 170 municipis§

Actualment hi ha uns 170 municipis catalans que han subscrit la carta d’Aarlborg per tal d’elaborar una Agenda 21 local. Assumir l’Agenda 21 és el propòsit d’un govern, en aquest cas municipal, de cara a la sostenibilitat. Aquests principis van quedar establerts a la cimera de Rio de Janeiro de l’any 1992. El regidor de Promoció de la Ciutat, Francesc Garriga, va remarcar la necessitat de la participació de la ciutadania i de les diferents àrees de l’administració, “aquest procés afecta totes les regidories de l’Ajuntament i per això és molt important la conscienciació”, va manifestar.

Comenta aquest article