Informació general

FA 10 ANYS: El pregó de La Teca Teatre enceta els actes de la 49a edició de la Fira

Per Èlia Bellmunt



Un moment del pregó de la Fira a càrrec del grup de teatre La Teca
Notícia publicada el 29 de maig de 2006

L’acte del pregó de la 49a edició de la Fira Multisectorial de Cambrils donava per començats els actes de la Fira d’enguany. El pregó es va fer el passat diumenge 28 de maig al Casal Municipal de la Gent Gran, on una sala d’actes plena de gom a gom va escoltar el pregó, a càrrec de La Teca Teatre. Una novetat d’enguany va ser que el pregó va poder ser seguit amb la interpretació en la llengua de signes per a signants en català.

El pregó i els pregoners

La Teca Teatre, que enguany celebra el seu 40è aniversari, va demanar de ser el pregoner de la Fira d’enguany per tal de commemorar aquest aniversari. Així doncs, enguany no ha estat una personalitat de renom o vinculada a Cambrils qui ha fet el pregó.

Els membres de La Teca, caracteritzats de diversos personatges típics, van fer un pregó d’allò més teatral: dones de la neteja impedint l’accés perquè la sala estava acabada de fregar, interrupcions del públic, pubilles convidades i, a dalt de l’escenari, les autoritats competents: un capellà, un guàrdia civil i una política. Si bé el pregó va repassar la història de la companyia, també hi va haver referències a la Fira i el seu significat per als cambrilencs.

Televisió local

Més enllà del pregó teatral, l’alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– va dirigir unes paraules als assistents. En el decurs de la seva intervenció, l’alcalde va anunciar el naixement de la televisió local de Cambrils. Aquesta es pot sintonitzar al canal 21 de la UHF. Les emissions duraran tres dies i s’iniciaran el proper divendres 2 de juny, coincidint amb l’acte d’inauguració de la Fira. Tal i com va explicar l’alcalde, les emissions no es reprendran fins que estiguin enllestits els estudis televisius.

Pubilles i hereu infantil

En l’acte del pregó de la Fira també s'escullen la nova pubilla i damisel·les, i l'hereu i pubilla infantils de Cambrils. La pubilla infantil d’enguany és Laia Audí i l’hereu infantil és Ferran Ballester. Ambdós van ser escollits per sorteig en el mateix acte.

La pubilla i damisel·les van ser escollides per un jurat després de realitzar algunes proves. La pubilla de Cambrils d’enguany és Clàudia Mata, que té com a primera damisel·la Laura Peñas i com a segona damisel·la Clara Colom –candidata de la Coral Verge del Camí–. Cal destacar l’elevat nombre de candidates a pubilla, ja que en els darrers anys tan sols hi havia hagut tres participants.

Empreses i entitats

En l’acte del pregó també s’homenatgen totes aquelles entitats que celebren anys acabats en 0 o 5. Els guardonats d’enguany han estat la Colla Gegantera Tota l’Endenga (15 anys), l’Associació de Dones "Amunt" (20 anys), el Club de Jubilats de la Casa del Mar (25 anys), l’Agrupament Escolta Gent de Mar (30anys), La Teca Teatre (40 anys) i la Penya Barça (45 anys).

Un any més també van ser reconegudes les empreses amb 50 anys d’implantació a Cambrils. Les empreses reconegudes enguany han estat Casa Sarrà, Arts Gràfiques Ortiga i Gelats i Torrons Sirvent. Totes les empreses i entitats van ser obsequiades amb una placa commemorativa que van atorgar Neli Queral –regidora de Cultura–, Oliver Klein –regidor de Promoció de Ciutat– i Robert Benaiges –alcalde de Cambrils–.

Altres notícies del 29 de maig de 2006:

- Cambrils participa per segon any consecutiu en la Festa del Comerç Just de Catalunya

- Ivan Cervantes, Jeannina Sanahuja i David Callau reben el reconeixement de la Fecam

- Jordi Fargas Oriol és, des del passat dijous, el nou president d’Esquerra Republicana a Cambrils

- S'incauta material sospitós en un dels controls nocturs de la Policia Local a Vilafortuny

- Els alumnes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer celebren les jornades culturals sobre costums i tradicions del folklore català

- El Cambrils empata al camp del Viladecans i l'Oleastrum guanya el Sant Jaume d'Enveja

Comenta aquest article