Informació general

FA 10 ANYS: Se celebra la primera reunió del grup de treball per a la dinamització del teixit associatiu del municipi

Per Judit Pinazo



Imatge de la Fira d'Entitats emmarcada dins la Fira Multisectorial de Cambrils, l'any passat
Notícia publicada l'11 de maig de 2006

El passat mes d'abril es va posar en marxa el Pla de Treball per a la Dinamització de les Associacions del municipi. Les línies d'actuació del pla de treball van néixer arran de les necessitats detectades en els diferents tallers participatius que s'han dut a terme amb les associacions de Cambrils i des d'aquest mes d'abril s'han començat a determinar quines són les línies d'actuació previstes per a aquest any 2006.

Ahir al vespre, al Centre Les Basses, es va celebrar la primera reunió per tal de desenvolupar les línies previstes per a enguany i hi van assistir una vintena de persones. Entre elles destaca la realització de la primera Mostra d'Entitats, que se celebrarà el proper mes de setembre.

Enguany no se celebrarà la Fira d'Entitats dins de la Fira multisectorial de Cambrils. Segons el regidor de Participació Ciutadana –Salvador Matas–, les entitats necessiten un espai més gran per poder mostrar les activitats que duen a terme "fins ara, a la carpa de la Fira, només hi podien participar unes 25 entitats de les 120 que té el municipi i creiem que això és insuficient per donar a conèixer les activitats de cadascuna de les entitats". Segons explicava ahir Salvador Matas, la proposta de celebrar la Mostra d'Entitats prové d'un procés participatiu entre les entitats del municipi en què es va decidir per unanimitat el canvi d'ubicació.

Pel que fa a les dates, està previst que la Mostra d'Entitats es faci durant la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, al mes de setembre, i tot i que encara està per decidir, Salvador Matas va explicar que probablement s'ubiqui al Parc del Pescador.

Guia d'Entitats

Un altre dels punts que es van tractar ahir en la reunió va ser l'elaboració de la Guia d'Entitats de Cambrils per tal de donar a conèixer totes les entitats a la ciutadania. Segons Matas "la idea és que la guia inclogui fotos i informació sobre cada entitat i fer-ne una distribució molt àmplia entre la ciutadania".

A la reunió també es van tractar altres temes, com l'actualització del cens d'entitats, l'obertura del Servei d'Assessorament a les Entitats, la creació del banc de recursos on les entitats podran trobar informació sobre els recursos que tenen al seu abast i els que poden compartir amb altres entitats.

Altres notícies de l'11 de maig de 2006:

- El conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Jordi William Carnes, inaugurarà la Fira d'enguany

- El partit de la final de la Champions League es podrà seguir a través d'una pantalla gegant al Palau d'Esports

- Bons resultats de l'equip Cambrils Raid Team en les dues proves disputades aquest passat cap de setmana

Comenta aquest article