Informació general

FA 10 ANYS: L'Ajuntament podrà sancionar els compradors de productes provinents de la venda il·legal

Per Judit Pinazo



Venedor ambulant a la platja del Cap Sant Pere, el maig de l'any passat
Notícia publicada el 25 d'abril de 2006:

Ahir al migdia es va presentar la nova Ordenança de Convivència Ciutadana del municipi que entrarà en vigor el proper 1 de juliol. La nova ordenança es basa en la que hi havia fins ara, que data de l'any 1976 –l'Ordenança de Policia i Bon Govern–, que amb 30 anys d'antiguitat ha sofert molt poques modificacions.

La principal novetat, segons explicava el regidor de Seguretat Ciutadana –Jordi Savall– és que fins ara només l'incompliment d'algunes ordenances de convivència ciutadana eren motiu de sanció i a partir d'ara totes elles seran sancionables. La reforma de l'Ordenança de Convivència Ciutadana inclou alguns retocs en ordenances existents i per altra banda se n'han creat algunes de noves.

Una de les noves ordenances és la de sanció a les pràctiques discriminatòries, ja siguin de caràcter sexista, xenòfob o homòfob. Les sancions, dividides en tres categories, parteixen dels 300 euros, per insults, burles o molèsties a persones per raons de discriminació, fins arribar a les contemplades com a greus o molt greus que anirien dels 500 als 3.000 euros, que contemplen pràctiques discriminatòries a persones grans, menors d'edat o persones amb discapacitat.

Pel que fa a les ordenances que han sofert alguna adaptació, destaquen la sanció a aquells que comprin articles de venda, ambulant amb sancions que poden arribar als 300 euros. A banda, les sancions també van dirigides no només als compradors, sinó també a aquells que encobreixen la venda il·legal, com poden ser, tal i com explicava Jordi Savall, alguns comerços que guarden el gènere de la venda il·legal per evitar que la Policia Local el trobi. Savall va destacar que de cara al futur, tot i que de moment la nova ordenança no ho contempla, es podria arribar a retirar la llicència d'activitat del comerç encobridor.

També es multaran les pintades o grafits a edificis, al mobiliari urbà o a vehicles, ja siguin públics o privats, i la sanció partirà dels 300 euros i podrà arribar als 3.000 en cas que les pintades es facin en monuments o edificis protegits o catalogats. Per altra banda, a partir d'ara també se sancionarà els partits polítics que facin publicitat amb fins electorals fora dels terminis establerts o els distribuïdors d'aquella publicitat que es reparteix per les vivendes de manera inadequada. Els desperfectes provocats al mobiliari urbà per pràctiques inadequades d'esports com l'skate, els patins o les bicicletes, entre d'altres, també seran sancionades. En cas de menors, seran els pares o tutors els que es faran càrrec de les sancions o si els joves ho prefereixen podran optar per realitzar un servei a la comunitat i evitar la sanció econòmica.

Per tal que la ciutadania pugui conèixer en detall les modificacions i l'entrada en vigor de la nova ordenança, durant els mesos de maig i juny s'editaran uns tríptics informatius que es repartiran per tota la població.

Altres notícies del 25 d'abril de 2006:

- S'inicia la segona fase de les obres de millora de l'avinguda de la Diputació

- Ajuntament i Confraria inicien converses per trobar una solució definitiva al futur del solar de l'antic Pòsit

- Ivan Cervantes aconsegueix una nova victòria en el Campionat d'Espanya i manté el liderat

-
L’equip sènior A del CB Cambrils somia amb l’ascens després de derrotar el Martorell per 73 a 78

Comenta aquest article