Cultura

L’Orfeó de Flix omple de "Cançons del Sud" la Cripta de l’Ermita

Per Josep Maria Ferrando

Actuació de l'Orfeó de Flix, el passat diumenge a la Cripta

El passat diumenge al vespre, la Cripta va acollir un interessant concert de l’Orfeó de Flix que, amb el títol "Cançons del Sud" va voler fer visibles, segons paraules del seu director, Alfons Guiu, un tipus de cançons, indianes i de ressons de l’Al-Andalus que s’allunyen dels repertoris habituals de moltes corals que tenen com a referent obres del centre i nord d’Europa. Amb un nivell d’interpretació molt alt, la trentena de membres de l’Orfeó de Flix van omplir de cançons populars les dues parts en que es va dividir el concert. A la primera l’Orfeó de Flix va interpretar, amb l’acompanyament al piano d’Ada Gasca, sis cançons Indianas composades per Carlos Guastavino, amb textos de León Benarós.

A la segona part, s’hi van afegir Xavier Blanch a la percussió, Nerea López amb violoncel, Pau Guiu amb el violí i, amb el títol de Ressons de l’Al-Andalus l’Orfeó de Flix va oferir vuit cançons populars de la Catalunya Nova, València i Mallorca d’influència àrab i andalusí, amb harmonitzacions de Xavier Puig, Josep Lluís Guzman i Feliu Gasull. En aquesta segona part també va cantar en algunes cançons com a veu solista, Núria Lazcano. Sota l’experta direcció d’Alfons Guiu el públic assistent va poder gaudir d’un concert força original, que va agrair amb força aplaudiments.

Aquest concert forma part de l’estreta col·laboració que l’Orfeó de Flix manté amb la Coral Verge del Camí, amb qui ara fa un any també va participar en el Rèquiem de Mozart al Palau de la Música Catalana amb l’Orquestra del Vallès, el Cor Ciutat de Tarragona i la Coral d’Igualada, sota la direcció de Xavier Puig. Aquest concert forma part del cicle Concerts de Primavera organitzats per la Coral Verge del Camí i l’Ajuntament de Cambrils.

Comenta aquest article