Cultura

La nova edició de Voluntariat per la Llengua a Cambrils reuneix trenta-tres parelles lingüístiques

Per Josep Maria Ferrando

Fotografia de grups dels voluntaris i aprenents d'aquesta edició

Ahir al vespre va tenir lloc la presentació, a la sala d’actes de l’Ateneu Juvenil, una nova edició del Voluntariat de la Llengua. En aquesta ocasió s’han format trenta-tres parelles de voluntaris i aprenents, vint de noves i tretze que repeteixen, que al llarg deu setmanes es trobaran almenys una hora cada setmana per ajudar a les persones que volen ampliar el seu català de forma més distesa parlant amb els voluntaris. A la vegada el programa fomenta la relació personal i la convivència amb d’altres parelles lingüístiques amb un programa d’activitats complementari.

L’acte va comptar amb la presencia de l’alcaldessa Camí Mendoza, el regidor de Cultura Lluís Abella i també la directora del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura, Anna Saperas. La responsable del Servei Local de Català de Cambrils, Helena Martínez, va obrir l’acte agraint la presencia tan dels voluntaris com dels alumnes i va donar la paraula a l’alcaldessa,  que va expressar la seva satisfacció per les persones que  participen al programa i encoratjant tant als voluntaris con als aprenents a aprofitar aquestes setmanes, i que a més de l’experiència d’aprendre millor el català també serveixin per fer intercanvis culturals i  de vivències personals.

A continuació, la coordinadora del programa, Teresa Rull, va explicar amb detall als voluntaris i als aprenents la millor manera de desenvolupar l’activitat, oferint des del primer moment tot el suport del Centre de Normalització. Tot seguit es va portar a terme la distribució d’aquestes trenta-tres parelles. La procedència dels aprenents en aquesta edició són onze de l’Estat espanyol, dos de Marroc, dos de Cuba, dos d'Argentina, dos d'Uruguai, dos de Colòmbia i dos França, i un aprenent de Xile, un d'Hondures, un de Veneçuela, un de Mèxic, un d'Estats Units, un de Bielorússia, un d'Holanda, un de Bèlgica i un de Romania.

Comenta aquest article