Cultura

S'organitza el primer taller arqueològic per a joves a la vil·la romana de la Llosa

Per Redacció



Treballs a la zona nord del  jaciment de la Llosa, ahir al matí
El Museu d'Història de Cambrils, juntament amb l'Ajuntament de Cambrils, posen en funcionament per primera vegada un taller arqueològic de caràcter pedagògic per a joves cambrilencs a la vil·la romana de la Llosa sota el títol "Romans vora el mar".

Un grup de 10 joves participaran en aquest taller durant la primera quinzena del mes d'agost i realitzaran treballs en el sector nord del jaciment, on actualment s'excava un edifici romà altimperial, agafant així el relleu del grup internacional que va treballar als camps de treball durant la segona quinzena del mes de juliol. Amb aquest taller es podran aprendre les diferents tècniques de l'arqueologia i el coneixement científic del jaciment. També es faran xerrades teòriques a peu de les excavacions per explicar i donar a conèixer millor l'entorn històric de l'època romana. Tota la part didàctica del taller anirà a càrrec de monitors especialitzats i arqueòlegs de l'empresa Codex.

Aquesta proposta s'integra dins de les activitats culturals i esportives per a aquest estiu. Els joves inscrits també podran combinar els treballs més durs de les excavacions amb les activitats lúdiques a les instal·lacions esportives de la platja de l'Horta de Santa Maria.

Comenta aquest article